Bare seks kamper på lørdag klokken 16.00

I løpet av hele 2016 er det bare en klubb i Premier League som har hatt færre kamper enn Liverpool på det tradisjonelle tidspunktet lørdag klokken 16.00.

21. des 2016 kl 13.45 Einar Kvande

TV-selskapene utnytter den nye TV-avtalen til fulle, og flytter stadig kamper slik at det passer med deres sendeskjema. Dette betyr få kamper på tradisjonsrike tidspunkter for noen av de mest tradisjonsrike klubbene i Premier League.

Lokale supportere i England er ofte lite begeistret for avspark på andre tidspunkter enn lørdag klokken 15.00 (16.00 her på berget). Og som regel er det lokale supportere av storklubbene som får «lide mest», da TV-selskapene av økonomiske hensyn prioriterer å sende flest mulig kamper med de mest populære klubbene.

Dette dokumenterer Liverpool Echo godt i dagens utgave.

Liverpool FC vil ha spilt 38 ligakamper i 2016 når året er omme. Bare seks av disse gikk på det tradisjonelle tidspunktet lørdag klokken 16.00.

Bare Manchester United har hatt færre kamper på dette tidspunktet enn Liverpool. Erkerivalen i øst har hatt fem.

Stoke City og Bournemouth er de to klubbene som har fått spille flest ganger «til vanlig tid» i 2016. Hele 23 kamper hver. Det er to mer enn Swansea og West Bromwich.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]