Bare tre ligakamper igjen før Afrika-mesterskapet

Etter det hektiske juleprogrammet, med tre kamper på en uke, blir matchvinneren mot Everton trolig ikke å se i en Liverpool-drakt igjen før i februar måned.

20. des 2016 kl 13.52 Einar Kvande

Liverpool skal nå spille hjemme mot Stoke og Manchester City og borte mot Sunderland i perioden 27. desember til 2. januar, og dette blir antagelig de tre siste Premier League-kampene med Sadio Mané i Liverpool-troppen på over en måned.

I verste fall er ikke Mané Liverpool-aktuell igjen før til hjemmekampen mot Tottenham 11. februar. Da vil han i så fall ha gått glipp av ligakampene mot Manchester United (B), Swansea (H), Chelsea (H) og Hull (B). Altså fire viktige ligakamper.

I tillegg vil han gå glipp av begge semifinalene i ligacupen mot Southampton, og potensielt også to FA-cupkamper.

Åtte ligamål

Mané kunne bokføre sitt åttende ligamål fire minutter på overtid mot Everton, da han tok vare på returen, etter at et lavt skudd fra innbytter Daniel Sturridge hadde truffet stolpen.

– Jeg var litt heldig, og jeg ønsker alltid at jeg er heldig, slik at jeg scorer mål for laget, sier senegalseren til Liverpoolfc.com.

– Jeg er takknemlig, og veldig glad for at jeg gjorde vinnermålet for laget, legger han til.

– Dette var ingen enkel kamp, men jeg synes vi fortjente seieren, for vi skapte mange sjanser og fikk scoringen til slutt.

– Vi møtte et veldig godt lag, og måtte kjempe til siste slutt. Det gjorde vi, og derfor vant vi.

Deler æren med lagkameratene

Mané mener at midtstopperne Dejan Lovren og Ragnar Klavan skal ha en stor del av æren for seieren.

– De gjorde en strålende jobb, for Lukaku er en av de beste spissene i ligaen. Hele laget presterte bra i denne kampen. Det var viktig å holde buret rent.

– Det er selvsagt alltid viktig å score mål og ikke slippe inn noen. Det har vi klart i de to siste kampene. Vi må fortsette slik, og hvorfor ikke gjøre det ut hele sesongen.

Hurtigtoget fra Senegal ser nå frem til tre kamper på sju dager, fra og med kampen mot Stoke 27. desember.

– Det blir en hard periode, fordi kampene kommer så tett, men jeg tror alle er vant til det nå.

– Det blir ikke enkelt, men vi skal komme oss gjennom det, da vi er profesjonelle. Det blir ikke noe problem for oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]