Bisarr «spytteklausul» i Balotellis Liverpool-kontrakt

Færre enn tre utvisninger per sesong for voldelig oppførsel ga Balotelli bonusutbetaling på en million pund.

5. des 2016 kl 11.34 Einar Kvande

Sunday Times viser til dokumenter presentert av Football Leaks, som avslører at Mario Balotellis Liverpool-kontrakt inneholdt en klausul der han fikk en bonus på en million pund dersom han ikke spyttet på en motspiller eller ble straffet for noen annen form for voldelig oppførsel på banen.

Klausulen lød som følger: «Dersom, i løpet av hver sesong denne kontrakten gjelder, spilleren ikke blir utvist tre eller flere ganger for voldelig oppførsel, spytting på en motstander eller andre personer, munnbruk, gestikulering og/eller protester, så skal han den 30. juni, ved slutten av hver sesong, motta en bonusutebetaling på en million pund.»

Med andre ord kunne Balotelli bli utvist for å spytte på en motspiller to ganger hver sesong, og likevel motta bonusen! En tredje forseelse ville imidlertid ha stoppet utbetalingen. Balotelli ble aldri utvist i sin tid i Liverpool.

Sunday Times hevder at Liverpool brukte masse penger på Balotelli da han kom til klubben. Blant annet betalte klubben hotelloppholdet hans de første 30 dagene han var i byen, og han fikk også 10 000 pund i lommepenger på hotellet.

Han fikk en ukelønn på 85 000 pund (4,25 millioner pund i året), og i tillegg hadde han en bonus på 50 000 pund per scoring ut over fem scoringer i liga og Champions League per sesong. Balotelli gjorde imidlertid bare ett ligamål for klubben.

Agger med gratisreklame for kloakkselskap

I artikkelen skriver Sunday Times også om en annen Liverpool-spiller, som har en kontrakt der han mottar 25 000 pund per scoring for sine fem første mål i Premier League og i europacupene, 45 000 pund per scoring for de neste fem, og 65 000 pund per scoring for de fem etter det. Han får også samme summer for målgivende pasninger.

Sunday Times melder også at Liverpool-stopper Daniel Agger forhandlet seg frem til en spesiell avtale da han gikk til Brøndby i 2014. Den danske klubben gikk med på å la forsvarsspilleren få gratis arenareklame for et kloakkselskap han var medeier i, ved navnet KloAgger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]