Cheikhou Kouyate ute for The Hammers

Men Michail Antonio og Aaron Cresswell er bekreftet skadefrie.

9. des 2016 kl 13.15 Einar Kvande

Evening Standard trakk nok forhastede konklusjoner da de antydet at Cheikhou Kouyate ville bli klar for spill mot Liverpool.

Under sin pressekonferanse i dag bekreftet West Ham-manager Slaven Bilic at toppscorer Michail Antonio og Aaron Cresswell er skadefrie og klar til innsats mot Liverpool på søndag. Duoen fikk lyskeskader i kvartfinalen i ligacupen mot Manchester United for halvannen uke siden, og sto begge over 5-1 tapet for Arsenal sist helg.

Nå blir trolig begge disse spillerne inkludert i Bilic sin startellever mot Liverpool.

En annen spiller som gikk glipp av Arsenal-kampen, og som også må stå over mot Liverpool, er Cheikhou Kouyate. Han er fortsatt ikke friskmeldt.

– Antonio og Cresswell har trent, og er tilgjengelige til søndagens kamp. Vi håpet at Cheikhou også skulle være tilbake, men kampen kommer for tidlig for ham, uttalte Bilic på sin pressekonferanse på Rush Green fredag.

Tøft program

West Ham har hatt et hardt program, med kamper mot Tottenham, Manchester United to ganger, Arsenal og nå Liverpool på rekke og rad, og manager Bilic er under press etter dårlige resultater denne sesongen.

– Liverpools siste resultat var ikke særlig bra, men de har vært ganske stabile og er definitivt en av tittelkandidatene, sa Bilic om oppgaven som venter hans mannskap på søndag.

- De slipper dog inn mye mål. De er et angrepsvillig lag. Vi må være solide bakover og stoppe dem fra å skape sjanser og score. Vi må stå i mot i de posisjonene hvor de er veldig farlige. De angriper med mange mann, og lar det være ganske åpent bak, og der er det mye rom. De er gode på overganger, men etterlater seg ofte store rom.

– Liverpool fikk problemer når Bournemouth gikk høyere i banen og angrep dem, men det er lettere på hjemmebane hvor du har publikum med deg. Vi må håndtere alle situasjoner, med presset deres og alt det der. Vi må først og fremst være solide bakover, etter å ha sett hvordan de spiller på Anfield.

– Jeg snakker ikke om å parkere bussen, men vi må ha mange mann bak ballen, og hindre dem i skape sjanser og spille ball mellom våre lagdeler.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]