Coutinho fikk et tilbakeslag

Philippe Coutinho har hatt et tilbakeslag i rehabiliteringen etter ankelskaden. Det kom frem under Jürgen Klopps pressekonferanse på Melwood i ettermiddag.

23. des 2016 kl 15.22 Einar Kvande

Klopp har ingen planer om å forhaste seg med å få Coutinho tilbake i spill igjen, og Liverpool-manageren anser det som lite sannsynlig at brasilianeren blir involvert mot Manchester City på nyttårsaften, noe som har vært spillerens målsetting.

– Dessverre er han fortsatt ikke tilbake i trening med laget. Han driver trening på egen hånd. Det er en stor forskjell. Frem til vi har ham tilbake i vanlig trening er det ingen grunn til å tenke på når han kan spille kamp igjen, sa Klopp under sin pressekonferanse i dag.

– Vi kan ikke forhaste oss i den situasjonen han befinner seg i, og vi ønsker ikke å forhaste oss. Vi må akseptere både de store og de små stegene han må gjennom i sin rehabilitering etter denne alvorlige skaden.

Coutinho ble skadet i kampen mot Sunderland i slutten av november, og har snart vært ute av spill en måned.

– Uansett når han måtte være tilbake, så er sesongen lang nok til at han kan hjelpe oss. Vi kan ikke forhaste oss bare fordi han har vært ute i noen kamper nå. Det kan ikke påvirke de avgjørelsene vi tar, sa Klopp.

Fikk en reaksjon på rehabiliteringstreningen

– Rehabiliteringen til en profesjonell fotballspiller balanserer alltid på en knivsegg. Vi kan for eksempel si at dersom vi ikke gjør noe som helst, så vil dette ta 10 dager, og dersom vi forsøker noe så vil det kanskje ta sju dager, eller 12 om vi driver ham for hardt.

– Legevitenskap handler mye om erfaring, og spillere er ulike. Philippe var på god vei, men så ble det litt vanskeligere for ham, for han fikk en reaksjon i ankelen. Vi måtte roe ned treningen litt. Men han er fortsatt på god vei.

– Jeg tror fortsatt ikke, på det nåværende stadium, at dette vil bli en langvarig skade. Men kampen hvor alle drømmer om at han skal være tilbake, mot City, tror jeg for eksempel vil være lite sannsynlig. Det har det vært fra første sekund av. Men Phil har drømt om å være tilbake til den kampen. Så vi skal forsøke å få det til.

– Akkurat nå er det ikke mer sannsynlig enn det var tidligere, men jeg skal ikke påstå at det er helt umulig. Vi får vente og se.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]