Tapte bare åtte ganger av 50 mot de blå:Dalglish mener at Jürgen Klopp er perfekt for Liverpool FC

Kenny Dalglish satte sitt preg på Merseyside-derbies over flere tiår. Han mener at dagens manager kan ta opp arven.

19. des 2016 kl 15.29 Torbjørn Flatin

Kenny Dalglish spilte i 23 lokaloppgjør på Merseyside, og var manager i 27. Han tapte bare åtte av dem.

I et intervju med Liverpool Echo velger han ut, kanskje noe overraskende, finalen i 1984 i Ligacupen som den kampen mot de blå han husker best.

- Måten fansen oppførte seg på den dagen, hvilken god reklame det var for Merseyside, mimrer «King Kenny», som vil være stede på Goodison Park i kveld.

- Du hadde fedre som kom til kampen med sønner hvor en var rød og en var blå. Utrolig. Nå var det til slutt vi som vant trofeet, men jeg hadde sagt det samme om vi ikke hadde gjort det, forklarer Kenny om finalen som først endte 0-0 og hvor de røde vant omkampen 1-0 etter scoring av Graeme Souness.

- Disse kampene er for fansen. Det handler om å sørge for at fansen kan herske i byen og å ha det moro etterpå. Forhåpentligvis kan Jürgen og guttene sørge for det.

Everton-dødaren:
Everton-dødaren:  Kenny Dalglish kan vise til mange store triumfer mot den blå naboen.

Fantastisk fotball

Det gjør at en kommer inn på Jürgen Klopp, og dette er hva legenden som tidligere har vært manager i to perioder sier om den nye sjefen på Anfield.

- Det passer perfekt for Liverpool. Jeg sa det da han først kom inn og ingen ting har siden fått meg til å forandre den oppfatningen, uttaler Dalglish om Klopp.

- Han er fantastisk for klubben og klubben er fantastisk for ham. Hvordan klubben er for øyeblikket, følelsene og stemningen rundt den, det er først og fremst takket være ham. Alle synger nå fra det samme arket, fra eiere, til manager, til spillere og fans, og du kan se hvilken forskjell det utgjør.

- En kan se hva som er målsetningen og noe av den fotballen som har blitt produsert har vært fantastisk. Det har vært en fornøyelse å se på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]