– Det å score mål er kunst på linje med å spille fiolin

Divock Origi slår fast at det kreves tusenvis av timer med å trening for å bli en god målscorer.

10. des 2016 kl 12.45 Einar Kvande

Skader på Philippe Coutinho, Danny Ings og Daniel Sturridge fører til at mye av scoringsansvaret i Liverpool nå hviler på Divock Origi. Belgieren har tatt godt vare på sjansene han har fått, og har scoret i Liverpools tre siste kamper.

– Jeg pleide å se dokumentarer om store spisser, og i intervjuene sa de alle sammen at de trente hele tiden. Det var avslutninger, avslutninger, avslutninger. Jeg har sett dette her i England også. Det er en kunstform. Jeg har lest et sted at du må trene rundt 10 000 timer for å bli en skikkelig ekspert på noe, sier Origi til Mirror.

– Det er som å spille et instrument, som for eksempel fiolin. Du må øve, øve, øve. Det er en kunst å være en spiss også. Du må sette ballen i hjørnet. Folk tror det handler om naturtalent, men du må øve på det hele tiden.

– Nå er jeg i ferd med å perfeksjonere denne kunsten. Kombinert med mitt naturlige spill, blir dette interessant.

– Jürgen Klopp er veldig inspirerende

Origi mener han også har dratt stor nytte av å ha Jürgen Klopp som trener det siste året.

– Vi lærer mye av ham. Personligheten hans smitter over både på gruppen, klubben og supporterne. Han er perfekt for denne klubben. Han er veldig positiv, veldig energisk, og driver deg fremover. Han driver hele gruppen fremover, og det er et stort pluss for oss. Han er veldig inspirerende.

– Supporterne responderer på det han sier, og de respekterer hverandre. Det er veldig spesielt. Folk her er veldig gode mennesker. De er jordnære, og jeg kjenner igjen meg selv i deres verdier og klubbens verdier. Dette er en familieklubb, hvor vi tar vare på hverandre og jobber hardt.

– Folk her elsker fotball, og jeg kunne ikke ha vært noe bedre sted enn her i Liverpool. Jeg liker å ha beina godt plantet på jorda, og være jordnær. Det er noe jeg har fra faren min. Det er ikke så enkelt i et miljø hvor det er mye penger i omløp. Men jeg er heldig som har en god familie rundt meg. Jeg er i denne klubben, og det hjelper meg.

– En god gruppe

– Gruppen er veien til suksess. Har du en god gruppe, med sunne verdier, kan det føre til gode ting og suksess. Når du er ute på banen, gir du alt for lagkameratene dine, og du er villig til å ta en kule for dem.

– Vi er i god form. Vi tapte mot Bournemouth, men vi må ta steg fremover igjen. Vi skal fortsette å kjempe og fortsette å forbedre oss, da vi vet vi er med i en jevn tittelkamp. Premier League er en veldig, veldig god liga, og den blir bedre for hvert år. Nå er det en rekke lag som kjemper om førsteplassen.

– Vi så i fjor, da Leicester vant, at alt er mulig, og at det er kvaliteter i alle lag. Vi må bare beholde konsentrasjonen, og alt kan skje. Forhåpentligvis kan vi vinne denne tittelkampen.

–Vi tror på våre kvaliteter, og fra dag en av har manageren repetert igjen og igjen at vi må ha tro på oss selv. Han har sett hvilket potensial vi har, og han får oss til å gjøre vårt beste på alle vis.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]