Det går på skinner for Adam Lallana

Adam Lallana har trolig aldri vært i bedre form for Liverpool enn han er akkurat nå, men trekker selv frem laget som nøkkelen til suksessen.

31. des 2016 kl 11.58 Einar Kvande

Sju mål er det blitt på midtbanespilleren så langt denne sesongen.

– Noen ganger i fotball må du gjøre noen små forandringer for å få et bedre sluttprodukt, sier Lallana til Liverpoolfc.com.

En sterk tropp

Den tidligere Southampton-kapteinen mener at det er hele laget som har bidratt til de gode resultatene i første halvdel av sesongen.

– Det at vi er sammen om dette er den viktigste faktoren til at det går så bra. Det er ingen enkeltspiller hos oss som har gjort 20 mål så langt denne sesongen. Hva gjør du om en slik spiller blir skadet eller suspendert?

– Vi har hatt flere spillere ute med skader denne sesongen. Philippe, Studge, jeg selv, og selv om vi har vært ute har laget håndtert det. Vi skulle selvsagt gjerne unngått skader og suspensjoner, men slikt skjer.

– Dersom vi kvalifiserer oss for europacupfotball neste sesong vil vi få mange flere kamper, og dermed kan det også bli flere skader og suspensjoner, så vi vil trenge en god tropp. Vi har vist at vi har det denne sesongen.

– Jeg nyter å være en del av et lag som dette, hvor alle setter laget først. Det vises på prestasjonene.

– Jeg har lest et sted at vi har 13 ulike målscorere i laget vårt. Det viser at vi ikke er avhengige av en eller to til å gjøre målene. Det er laget som står bak. Det er hovedårsaken til at det går så bra.

– Dersom du tror at du er på topp, eller har presset deg så langt som mulig, og du ikke har mer å lære, da er du på vei i feil retning. Alle våre spillere ønsker å lære mer, og bli bedre, og det er hva manageren forteller oss også. Kan vi fortsette slik hele sesongen, og inn i neste sesong, er jeg sikker på at vi vil få suksess.

God hjemmeform

Liverpool er ubeseiret på sine 23 siste hjemmekamper foran kveldens oppgjør mot Manchester City.

– Vi snakket om at vi måtte bygge en god hjemmeform foran denne sesongen. Det har vi definitivt klart.

– Det føles bare godt når du spiller hjemme på Anfield. Da har vi en god følelse. Det er vanskelig for alle som kommer hit for å spille mot oss. Forhåpentligvis klarer vi å fortsette slik, for vi liker at lag kommer hit og synes det er litt skremmende å spille på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]