Dette skriver avisene etter 2-2 mot West Ham«Det gnistrer ikke lengre av Liverpool»

Loris Karius og Liverpools defensive tabber preger dagens aviser.

12. des 2016 kl 09.43 Lars Frøsland

Engelske aviser bruker som vanlig mandagsutgaven til å oppsummere runden. Dette skrives om Liverpool - West Ham.

Liverpool gnistrer ikke lengre

Liverpool Echo | James Pearce

– Det var en ubehagelig følelse av deja vu – for andre uke på rad kastet Liverpool bort dyrebare poeng. Etter å ha sett Bournemouth cashe inn sin pris etter Liverpools defensive svakheter, benyttet West Ham seg av nøyaktig samme triks. Nok en gang mistet Liverpool kontrollen i en kamp de var overlegne. Lallans scoring var briljant.

– Det ble en ny kveld å glemme for Loris Karius. Han ble slått altfor lett av Payets frispark, og han gjorde heller ingen strålende figur på Antonios ledermål. Klopp vil neppe gi keeperplassen tilbake til Mignolet, men debatten vil utvilsomt fortsette.

Liverpool skinner ikke like mye nåJames Pearce

Tidligere i sesongen har Liverpools offensive kraft dekket over for defensive tabber, men Liverpool har mistet litt av det offensive spillet. Liverpool skinner ikke like mye nå.

Karius' problemer fortsetter

The Guardian | Andy Hunter

– Ray Clemence og Bruce Grobbelaar satt sammen på Anfield og så den nye feilende keeper-generasjonen. Loris Karius' problemer fortsetter, mens Randolph reagerte på sluttsignalet med å gjemme hodet i drakten i skuffelse.

– Klopp ble rasende da Bournemouths Steve Cook uttalte at de så på Karius som et svakt ledd. Men Klopps egentlig problem er at Karius sliter med å overbevise om at det ikke er tilfellet. Posisjoneringen på Payets scoring og reaksjonen på Antonios mål... Samtidig var han ikke den eneste spilleren med skyld i 1-2-målet.

Liverpool dominerte deretter. Payet var heldig at dommeren ikke pekte på straffemerket, da han rev ned Lallana. Liverpool var også heldige med sin 2-2-scoring.

KARIUS TABBET SEG
KARIUS TABBET SEG  Liverpools sisteskanse burde avverget scoring da Payet scoret på firkspark.

Liverpool taper terreng til Chelsea

Daily Mail | Dominic King

– Randolph var banens beste forrige gang West Ham spilte på Anfield (FA Cup i januar). Denne gangen kostet han West Ham to poeng. Karius har fortsatt til gode å bli Liverpools man of the match – og basert på de siste kampene, er det trolig lenge til han får slik anerkjennelse.

Da Liverpool trengte at Karius skulle være sterk, var han svak. Hadde han vært mer besluttsom, hadde Liverpool trolig revansjert forrige helgs tunge tap med seier over West Ham. Liverpool trengte seier, og Klopp innrømmer at det er vanskelig å holde følge med Chelsea... Jobben blir ekstra vanskelig så lenge de slipper inn så enkle mål.

– For et lag som ikke har vunnet en seriekamp siden 22. oktober, kunne det blitt en dommedagskamp, men Liverpool klarte ikke gire opp. Publikum var stille, og West Ham klarte å komme tilbake i kampen. West Ham kjempet hardt, men noe som gjenspeiles med at Liverpools beste sjanse var et skudd fra 25 meter.

Makter ikke å vinne stygt

The Times | Oliver Kay

– På den andre søndagen på rad spilte Liverpool mye glitrende fotball, der fatale feil ødela for dem. Dersom å vinne stygt er symptomatisk for et tittelvinnende lag, virker det ikke som Klopp mestrer akkurat dét. Liverpool har scoret fem ganger, men kun fått med seg ett poeng på de to siste kampene. Det har vært en reality check for Liverpool.

– På tre uker har Liverpool måtte se sin posisjon på tabelltoppen bli til en luke på seks poeng opp til Chelsea.

– Det var en merkelig start der Liverpool på sedvanlig vis startet glimrende. Etter at det så ut til å bli stygt for West Ham, ble Liverpool mer slurvete, og Payet scoret mot en Karius som sliter med å overbevise. Etter at begge lagene scoret ytterligere ett hver, var det enveiskjøring mot West Hams mål, men Liverpool maktet ikke score flere.

– Selv om Karius slet, var det Matip som var skyld i West Hams 1-2-scoring.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]