Dette er Klopps dilemma

Skader gjør at startoppstillingen mot Middlesbrough trolig ikke vil by på mange overraskelser, men noen posisjoner er fortsatt usikre.

13. des 2016 kl 19.17 Lars Frøsland

Hverken Emre Can eller Daniel Sturridge er ventet å bli klar til morgendagens kamp mot Middlesbrough. Det betyr at Klopp har få alternativer å velge mellom i de fleste posisjoner.

USIKKER:
USIKKER:  Det er ikke klart om Dejan Lovren rekker kampen mot Middlesbrough.

Spørsmålene vedrørende laguttaket ligger i de defensive rekker. Loris Karius har vært under massiv kritikk de seneste ukene, og enkelte spekulerer i om Klopp kan være fristet til å droppe tyskeren til fordel for Simon Mignolet. Liverpool Echo hevder riktignok at Klopp vil fortsette med Karius.

Det andre usikkerhetsmomentet er om Dejan Lovren friskmeldes, og om Klopp fortsetter med samme stopperkonstellasjon han så langt har foretrukket.

Mot West Ham var det Ragnar Klavan som erstattet Lovren, mens i tidligere runder har Lucas vært foretrukket dersom Matip eller Lovren ikke har vært tilgjengelig. Joe Gomez kom seg fint gjennom én omgang mot Arsenal U23 i går, men det vil overraske stort om han inkluderes i startelleveren allerede nå. Dersom Lovren ikke blir klar, er det ikke utenkelig at Gomez blir med troppen til Riverside.

FEM PÅ RAD?
FEM PÅ RAD?  Det er ventet at Origi vil starte kampen. Får vi se hans femte scoring på rad?

Trolig ingen endringer

Det er ikke ventet at Klopp gjør noen ytterligere endringer fra laget som spilte mot West Ham. Gitt at Emre Can ikke blir klar, vil midtbanen trolig bestå av Henderson, Wijnaldum og Lallana. Marko Grujic er skadet, mens Lucas Leiva tilsynelatende ikke har vært vurdert som et alternativ på midtbanen tidligere denne sesongen.

I den fremre treer er det kun unggutter som eventuelt kan true plassen til Origi, Mané og Firmino – så fremt ikke Klopp overrasker stort og flytter Milner tilbake som kant.

Woodburn, Ejaria og Ojo kan fort bli å finne på benken, men det skal mye til om de allerede nå vurderes som aktuelle til start.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]