– En gutt for fremtiden

Jürgen Klopp har lagt en slagplan for å få Joe Gomez i form igjen. Utlån i januar er uaktuelt.

10. des 2016 kl 13.29 Einar Kvande

Liverpool har ingen planer om å låne ut Joe Gomez på nyåret. I stedet skal forsvarsspilleren trene og spille seg i form med Liverpool U23.

19-åringen har spilt tre kamper for U23-laget etter et helt år på sidelinjen på grunn av en korsbåndskade og akillessproblemer.

– Vi har ingen planer om å låne ham ut, svarer Jürgen Klopp på spørsmål fra Liverpool Echo om managerens planer for Gomez.

– Det er ikke noe aktuelt alternativ for oss. Vi har hatt en god prat sammen. Jeg synes Joe Gomez er et utrolig stort talent, noe alle visste fra før.

– Han har vært lenge ute med skade. Han har så store kvaliteter, at dersom vi sender ham på lån, vil låneklubben benytte ham i hver eneste kamp. Det er ikke hva han trenger akkurat nå. Fordi han har vært så lenge ute, må vi vurdere nøye når han skal spille, når han skal ha en pause, når han skal hvile, og når han skal jobbe med forskjellige ting.

– Det er ikke sikkert vi kommer til å slippe ham til på førstelaget denne sesongen

Klopp har ikke tenkt å legge press på Gomez, og har ingen planer om å slippe ham til på førstelaget igjen ennå.

– Han er en gutt for fremtiden. Det er 100 prosent sikkert.

– Jeg vet ikke om han vil spille for førstelaget det kommende halvåret. Han kan spille på det høyeste nivået. Kanskje lar vi ham gjøre det. Vi har ham med oss, så han kan kanskje være en mulighet for førstelaget. Men det er ikke sikkert vi kommer til å benytte ham på førstelaget denne sesongen.

– Hans preseasontrening har på mange måter startet nå, og han kan få kamptrening på U23-laget. Det er veldig viktig.

– Han tok ikke del i våre taktiske driller og alt vi gjorde i sommer. Nå er han en del av dette. Han må lære mye, noe som er bra.

– Vi kommer ikke til å forhaste oss. Jeg har det ikke travelt med ham. For øyeblikket kommer jeg ikke til å tillate noe utlån, men når det gjelder alt annet, får vi se, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]