Stråler i en dypere rolle:– Et mesterlig trekk av Klopp

I ligaen har ingen Liverpool-spillere flere målpoeng enn Adam Lallana denne sesongen, etter at han er blitt flyttet ned på midtbanen.

15. des 2016 kl 17.36 Marius Rabben

Med tre scoringer og én målgivende i løpet av fire dager har ikke Lallana brukt lang tid på å finne godformen etter et lite skadeopphold i november. Dermed er han oppe på seks mål og seks assists i Premier League hittil denne sesongen.

Av de røde har kun Sadio Mané – med sju – har flere ligamål, mens ingen har slått flere målgivende pasninger. Til sammenlikning nådde Lallana fire mål og seks assists i Premier League forrige sesong.

– Har åpnet opp banen for Lallana

«Jeg tror Klopp har spilt en stor rolle i Lallanas prestasjoner», skriver journalist Paul Joyce i en webchat hos The Times torsdag. En spesifikk forskjell fra tidligere er posisjonsendringen fra angrepstrioen ned til midtbanen.

«Man kan se at det er et solid bånd mellom dem, men å flytte ham tilbake på midtbanen føles også ut som et mesterlig trekk», fortsetter Joyce. «Det har åpnet opp banen for Lallana; alt skjer foran ham, og statistikken hans er imponerende.»

28-åringen noterte seg for mål og assist allerede i ligaåpningen borte mot Arsenal, og utover høsten har han stått frem som en av Liverpools viktigste brikker.

«Sannsynligvis føler Lallana seg også mer komfortabel i Liverpool nå, og det er nok en faktor», mener Joyce. Han regner med at Lallana, med kontrakt til 2018, får en forlenget avtale denne sesongen: «En ny kontrakt vil være på agendaen etter årsskiftet.»

– Adam er en viktig spiller også når han ikke scorer, men selvfølgelig er det fint at han befinner seg i denne situasjonen, sa Jürgen Klopp til BBC etter seieren i Middlesbrough.

Klopp: – Oftere på rett plass

Han mener fremgangen foran mål kommer av at Lallana nå oftere får ballen i gode posisjoner. Overfor BBC forklarer Klopp at de «for rundt ett år siden» snakket sammen på kontoret hans, og selv om han var fornøyd med Lallanas prestasjoner, påpekte spilleren at han ikke avsluttet eller scoret nok.

BANENS BESTE:
BANENS BESTE:  Med to scoringer og én assist sto Lallana frem og ble av Liverpool.no kåret til lagets beste mot Middlesbrough.

– Jeg fortalte ham at det var fordi han ikke fant de riktige rommene, men nå spiller han i en dypere rolle og er ofte på rett plass. Alt handler om å være involvert, være sikret av lagkameratene (når du angriper) og være fri, sier Klopp.

– Så nå kom han i en herlig posisjon to ganger, men begge gangene ble han herlig servert, takket være (Nathaniel) Clyne og Divock (Origi), som gjorde det enkelt for ham.

Så langt denne sesongen er det kun Kevin De Bruyne (8) i Manchester City som har slått flere målgivende pasninger enn Lallana i Premier League.

Siden overgangen fra Southampton verdt 25 millioner pund i 2014 har Lallana nettet 19 ganger på totalt 105 kamper – eller 15 ganger på 71 kamper i Premier League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]