Farligst når han får starte

Vi har sett på tallene bak Divock Origis imponerende scoringsrekke på fem kamper.

15. des 2016 kl 08.59 Arve Vassbotten

«Han har ingen rytme for øyeblikket», sa Jürgen Klopp om hvorfor Divock Origi ikke fikk noe særlig spilletid i starten av denne sesongen.

Den rytmen, og ikke minst målrytmen har 21-åringen for alvor funnet nå.

Scorer hvert 109. minutt

Han har nå scoret i fem kamper på rad mot Sunderland, Leeds, Bournemouth, West Ham og Middlesbrough. Sist gang en Liverpool-spiller hadde en slik scoringsrekke var da Daniel Sturridge hadde åtte mål på rad fra november 2013 til februar 2014.

MYE Å JUBLE FOR:
MYE Å JUBLE FOR:  Etter en treg start på sesongen, har Origi endelig funnet rytmen.

På sju kamper fra start, og ti som innbytter har Origi scoret 7 mål denne sesongen, og har i tillegg en målgivende.

Det gir et snitt på 0,41 mål per kamp. Om man ser på hvor ofte scoringene kommer, så scorer han i snitt hvert 109. minutt, ifølge statistikk på Transfermarkt.com.

6 av 7 mål når han starter

Alle Origis mål i Premier League har kommet på de siste kampene, i ligacupen har han scoret tre ganger mot Burton, Derby og Leeds. Seks av hans sju mål har kommet når han har startet kampene.

På de ni første Premier League-kampene fikk han sjansen fra start en eneste gang, og spilte tilsammen bare 106 minutter.

På hele fjorårssesongen spilte Origi 15 kamper fra start og kom inn 18 ganger. Da scoret han tilsammen ti mål. 5 av dem kom i serien, 3 i ligacupen og 2 i Europa League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]