Steven Gerrard om store øyeblikk:- Finalen mot West Ham var min beste kamp

Legenden Steven Gerrard forteller om store øyeblikk, store spillere etc., i sin karriere på Anfield, og han trives med å se dagens røde spille.

25. des 2016 kl 14.39 Torbjørn Flatin

Steven Gerrard er blitt presentert med en rekke spørsmål i Liverpool Echo, i forbindelse med at scouseren ble stemt fram til Liverpools beste spiller under tiden med Premier League. Du kan se de 25 med flest stemmer nederst.

Her er noen spørsmål og svar, til og fra Stevie G:

Om sin debutscoring mot Sheffield Wednesday i 1999
- Det var til enorm hjelp for meg. Jeg vil si at jeg ikke var komfortabel i førstelaget over de første 20 eller 30 kampene, men slikt hjelper deg. Det var en slik type scoring jeg kunne gjøre fra tid til annen i oppveksten. For meg er det fortsatt en av mine favorittscoringer, definitivt inne blant topp ti.

Hvilken kamp synes du var din beste for Liverpool?
- Når det er snakk over en hel kamp, 90 minutter og ekstraomganger, er finalen mot West Ham min favoritt. Jeg vil gå så langt som å si at det var en perfekt kamp. Jeg var på autopilot, alt jeg prøvde på fikk jeg til.

Beste øyeblikk for Liverpool?
- Ingen overraskelse her, det må bli Istanbul. Hva det betød for klubben, fansen, alle, og den arven den har lagt igjen. Det var ikke bare finalen heller, men hele veien dit, og å få dele det med dine lagkamerater. Det vil alltid være mitt beste øyeblikk.

Beste atmosfære på Anfield?
- Det er heller ikke noe vanskelig spørsmål. Returkampen mot Chelsea, i semifinalen i Champions League 2005, var utrolig. Helt fra en time før kampstart var Anfield i i bevegelse.

Den beste spilleren du har spilt med?
- Det vil alltid være Carra, da han var en lydhør leder og jeg alltid følte meg mer sikker med ham bak meg.
- Hvis du snakker om spillere som sjokkerte meg over hvor gode de var, vil Fernando Torres og Luis Suarez være øverst på lista.
- Jeg elsket også å spille sammen med Michael Owen, da jeg som midtbanespiller alltid viste at jeg hadde muligheten til å få en assist med hans bevegelse på topp. Robbie Fowler var en helt for meg, og selv om han hadde passert toppen da jeg spilte sammen med ham var det fortsatt en ære.
- Xabi Alonso var en av den type spillere som du skjønte var god etter å ha trent med ham i fem minutter.
- Jeg likte også å spille med Peter Crouch, og følte jeg kunne ha fått et lignende samarbeid med Andy Carroll. Jeg likte også å spille sammen med en type som Dirk Kuyt, for jobben han gjorde for laget og evnen til å bidra med viktige scoringer.

Av dine 186 mål for Liverpool, hvem synes du var best teknisk utført.
- Trolig utligningen i siste minutt i cupfinalen mot West Ham og scoringen mot Olympiakos. En annen favoritt var et langskudd hjemme mot Middlesbrough, og jeg hadde en goal som jeg sendt i motsatt kryss mot Marseille. Jeg hadde en lignende på Goodison, og da har du mine topp fem.

Hva med din beste assist?
- Jeg husker en mot Fulham i 2014, da jeg spilte Daniel Sturridge igjennom med en pasning fra utsiden av foten. En annen er assist for Djibril Cisse i cupfinalen mot West Ham, fordi det var en pasning over lang distanse og som alltid er tilfredsstillende å få til. Det var også en målgivende for Torres da vi vant 3-0 mot Newcastle i 2008 som jeg var fornøyd med.

Favoritt bortebane?
- Uten tvil Goodison. Foran Manchester United, og som var de to kampene jeg også fryktet mest å tape. Jeg ville slite med søvnen foran de kampene, men hvis du vant var det en herlig følelse.

Din favoritt som manager?
- Svaret må bli Rafael Benitez, fordi jeg var på mitt aller beste under ham.

Hva ville du helst forandret på?
- Avslutningen av sesongen 2013-14.

Hvordan ser du på dagens Liverpool?
- Jeg elsker å se på dem. Det positive er at det er ikke en kamp hvor de ikke skulle ha vunnet ut fra hvordan de har spilt. Det har gått galt mot Burnley og Bournemouth, og de har tapt andre poeng som de ikke skulle ha mistet, men de har alltid sett ut som at de burde vinne. Det forteller meg at jeg ser på et topp Liverpool.


Topp 25 spillere for Liverpool i Premier League


1. Steven Gerrard
2. Luis Suarez
3. Robbie Fowler
4. Jamie Carragher
5. Fernando Torres
6. Michael Owen
7. Sami Hyypiä
8. Xabi Alonso
9. Steve McManaman
10. Philippe Coutinho
11. Dietmar Hamann
12. Dirk Kuyt
13. John Barnes
14. Javier Mascherano
15. Pepe Reina
16. Daniel Sturridge
17. Ian Rush
18. Luis Garcia
19. Gary McAllister
20. Daniel Agger
21. Jordan Henderson
22. Rob Jones
23. Jamie Redknapp
24. John Arne Riise
25. Steve Finnan

Har du innspill til journalisten?
[email protected]