– Føler meg sterkere for hver dag

Skadeproblemer holdt Sheyi Ojo ute av normal trening frem til november. Nå ønsker 19-åringen å bevise for Jürgen Klopp at han er god nok.

8. des 2016 kl 21.53 Marius Rabben

– Jeg har vært gjennom en tøff periode. Å være skadet er det verste i en fotballkarriere, forteller den hurtige, driblesterke kantspilleren til Liverpool Echo.

I andre halvdel av forrige sesong ble Ojo tilbakekalt fra et låneopphold i Wolverhampton, og han fikk førstelagsdebuten ikledd Liverpool-trøye i januar.

Tilbake for U23-laget

Totalt spilte stortalentet elleve kamper frem til sesongslutt. Under pre-season sluttet han seg til troppen i USA like etter å ha spilt U19-EM for England, men under treningskampen mot Roma i St. Louis pådro han seg en bruddskade i ryggen.

SCORET:
SCORET:  Noe av det siste Ojo gjorde før skadeoppholdet, var å score mot Roma i USA.

Siden har han måttet være tålmodig. Ojo nærmet seg nemlig en retur allerede i september, men ble hindret av et tilbakeslag. Først denne måneden har han endelig fått snøre på seg fotballskoene og spilt tellende kamper igjen.

– Jeg har måttet kjempe og karre meg gjennom det, og jeg spilte mine første 90 minutter for to dager siden, sier tenåringen.

I uavgjortkampen mot West Bromwich på Prenton Park tirsdag noterte han seg også for en målgivende pasning. Det var den andre opptredenen hans denne sesongen, etter å ha vært på banen en drøy time mot Leicester sist helg.

– Det var herlig, og jeg føler meg bra. Jeg føler meg sterkere for hver dag på trening og i kamper, og forhåpentlig klarer jeg å pushe på videre nå, sier Ojo.

Vil få muligheten av Klopp

Nå er målet å imponere Jürgen Klopp nok til å gjenvinne en plass på førstelaget.

– Han har nevnt for meg at han ønsker å gi meg en mulighet, noe som er godt. Jeg er takknemlig for det, fordi som ung spiller får man ikke så mange sjanser i en enorm klubb som Liverpool.

– Så jeg er nødt til å fortsette det harde arbeidet og få så mange minutter som mulig med reservelaget, og forsøke å bevise manageren at jeg er klar. Forhåpentlig får jeg muligheten min snart, forteller han.

Ojo føler selv at han har det som skal til for å lykkes i Liverpool.

I AKSJON IGJEN:
I AKSJON IGJEN:  Ojo spilte hele kampen og fikk en assist da Liverpool U23 spilte 1–1 mot West Bromwich U23 tirsdag.

– Nå er det opp til meg å jobbe hardt og bevise det for manageren, for fansen, for alle sammen, at jeg kan gjøre det. Jeg tror fullt og helt på meg selv, og jeg vet at hvis jeg klarer å holde oppe fokuset og det harde arbeidet, så er jeg i stand til å klare det jeg ønsker denne sesongen.

– Laget gjør det veldig bra og plukker poeng. Det er viktig at vi er stabile og ikke mister bakkekontakten med de resultatene vi får for tiden. Vi er nødt til å jobbe hardt på trening, lytte til manageren, og så blir det forhåpentlig en god sesong for oss.

– Beale har betydd mye for meg

U23-kampen på tirsdag, der Ojo var nær ved å bli matchvinner i sluttminuttene, var også Michaels Beales siste som hovedtrener. Han fortsetter karrieren som assistentmanager i São Paulo fra 1. januar. Ojo ble selv nylig kjent med nyheten.

– Jeg fikk vite det bare for noen dager siden, men han har betydd mye for meg, sier han.

Etter å ha signert for Liverpool fra MK Dons som 14-åring, jobbet Ojo sammen med Beale på både U16- og U17-nivå, og spilte under ham for U21 i januar.

– Jeg spilte noen kamper for reservene da jeg kom tilbake fra lån i Wolverhampton, og vi har hatt et godt forhold så lenge jeg har kjent ham.

– Jeg ønsker ham alt vel. Han er en veldig god trener som forhåpentlig kan oppnå det han ønsker.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]