Fornøyd med flyten i spillet

Oppvisningen på vanskelige Riverside viste at Liverpool kan skinne også uten Philippe Coutinho, sier Adam Lallana. Men han gleder seg til å ha magikeren tilbake.

15. des 2016 kl 19.47 Marius Rabben

Etter poengtap i de to foregående ligarundene var seieren over Middlesbrough spesielt viktig for å beholde andreplassen. Og tomålsscorer Lallana bidro sterkt til det som kan beskrives som en perfekt bortekamp.

– Det var ikke langt unna, responderer 28-åringen overfor LFCTV.

Fikk beskjed om å bruke høyere tempo

IKKE PERFEKT:
IKKE PERFEKT:  Selv om det etter hvert ble en svært komfortabel kveld på Riverside, fikk spillerne raskt beskjed av Jürgen Klopp om at det er flere ting som fortsatt kan forbedres.

– Men manageren fortalte tidlig at det er ting vi kan gjøre bedre. Vi stoler på det manageren sier.

Like etter kampen sa Jürgen Klopp at han så klar bedring på banen etter talen han ga spillerne i pausen.

– Vi trengte å forflytte ballen raskere og bruke færre toucher (i andre omgang), meg selv inkludert. Til tider kan vi bli litt revet med, og alle ønsker kanskje å angripe når vi trenger sikring bakover, forklarer Lallana.

– Det er selvfølgelig et godt tegn, men enkelte ganger, hvis man blir for ivrig, kan de komme på kontringer, og det gjorde de i perioder i første omgang. Men i andre omgang syntes jeg det var mye bedre.

– Da startet vi bra, vi kunne fått scoringene enda tidligere, men vi var tålmodige og lot ikke det påvirke oss. Til syvende og sist mener jeg 3–0 var et rettferdig resultat.

– Firmino var briljant igjen

Dette var Liverpools første ligaseier etter at Philippe Coutinho måtte bæres av banen med en ankelskade mot Sunderland i slutten av november.

Lallana forklarer videre at noe av lagets fokus følgelig er å håndtere en tilværelse uten den brasilianske landslagsspilleren. Coutinho håper selv å returnere mot Manchester City på nyttårsaften.

– Ethvert lag ville savnet Philippe. Han er en av de beste spillerne i verden. Han jobber hardt på Melwood for å komme tilbake og hjelpe laget, sier Lallana.

– Men (Roberto) Firmino, en av mine favorittspillere, var briljant, satte laget først og ofret enkelte ting han liker å gjøre når han spiller i en annen posisjon. Laget kommer alltid først. Jeg syntes han var briljant igjen.

FÅR SKRYT:
FÅR SKRYT:  Lallana trekker frem Roberto Firmino i fraværet av Coutinho, og kaller ham en av sine favorittspillere.

– Lærer fortsatt å spille uten Coutinho

Klopp skrøt blant annet av rytmen i spillet etter kampen, og trakk frem bevegelsene til spillere som Lallana, Sadio Mané og Divock Origi.

– Manageren ønsker flyt gjennom hele laget. Når man har Mané og (Gini) Wijnaldum som går på uselviske løp ... Firmino, Divock, (Jordan) Henderson og meg selv, det er veldig god flyt. Vi lærer fortsatt, og vi lærer fortsatt å spille uten Philippe. Men jo fortere vi får ham tilbake, jo bedre er det.

I Coutinhos fravær har Origi samtidig grepet sine muligheter med begge hender og scoret i fem strake kamper. Lallana har latt seg imponere av arbeidsmoralen til 21-åringen.

– Et mareritt for midtstoppere

– Han er en som nok ikke har spilt like mye som han hadde ønsket i starten av sesongen, men han har jobbet hardt i bakgrunnen, og ikke klagd – en glimrende holdning, sier han.

– Han har fått muligheten sin og tatt den. Han er en som jobber hardt uten ballen i tillegg, som løper rundt og må være et mareritt for enhver midtstopper å skulle forsvare seg mot.

Liverpool har tre kamper igjen av kalenderåret – mot Everton (B) kommende mandag, Stoke (H) tirsdag 27. desember og Manchester City (H) på nyttårsaften. Deretter venter en januarmåned med minst sju kamper, inkludert to semifinaleoppgjør i ligacupen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]