Liverpool Echo tror Lucas forsvinner til Serie A:Gomez tar Leiva sin plass i troppen

Jürgen Klopp er villig til å gi slipp på Lucas Leiva, fordi Joe Gomez nå er i så god form at han kan ta brasilianerens plass i troppen som cover for midtstopperne.

27. des 2016 kl 16.01 Einar Kvande

Lucas Leiva satte klubben foran egne ønsker i sommer, da Klopp ba brasilianeren takke nei til et lukrativt tilbud fra Galatasaray, fordi Liverpool-manageren ønsket ham som en reserveløsning for midtstopperne.

Nå som Joe Gomez er helt restituert etter sine skadeproblemer, er ikke behovet for å ha Lucas i troppen som stopper-reserve like akutt lenger.

James Pearce i Liverpool Echo skriver at Klopp har stor respekt for Lucas, som er en leder i garderoben og en rollemodell for de yngre spillerne. Hans holdninger har alltid vært førsteklasses. Klopp er takknemlig for at Lucas satte laget foran sine egne behov i sommer, og var villig til å omskolere seg til en reserveløsning på stopperplass.

JANUAR-AVSKJED?
JANUAR-AVSKJED?  Mye tyder på at Lucas Leiva tar en tårevåt avskjed med Liverpool i januar.

Dette er årsaken til at Klopp nå er villig til å gi slipp på Lucas. Spilleren selv er åpen for tanken på en overgang til Inter, etter at Milano-klubben har kommet med tilbud som innebærer å låne brasilianeren nå, for så å gjøre overgangen permanent til sommeren om det passer alle parter.

Pearce skriver at Lucas kommer til å forlate Merseyside med tungt hjerte, men på dette stadiet i karrieren ønsker han spilletid.

– Lucas har aldri vært typen som er fornøyd med å trene og heve lønn hver uke. Det betyr mye for ham å representere Liverpool, men det har såret ham at han har mistet plassen på laget, skriver Echo-journalisten.

Pearce tror at bare en skadekrise blant Liverpools forsvarsspillere nå vil forhindre en Lucas-overgang til Serie A i januar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]