Jürgen Klopp foran kveldens derby:- Heksegryte vil ikke påvirke oss

Everton ventes å spille hardt, direkte og med lidenskap foran egne fans, men Klopp sier at hans mannskap er klare for den fighten.

19. des 2016 kl 09.01 Torbjørn Flatin

Everton har ikke tapt hjemme i ligaen på ni måneder. Likevel er de bare nummer ni på tabellen og 11 poeng etter Liverpool, i ferd med å bli hektet av i alt som kan kalles toppstrid. Når en legger til at de blå alltid elsker å klå sin røde storebror ventes det å bli solid trykk på Goodison Park som avslutning på ligarunde 17.

I forrige kamp snudde Everton 0-1 til 2-1 mot Arsenal, ikke minst hjulpet av lidenskapelige fans. Jürgen Klopp er imidlertid ikke redd for atmosfæren på andre siden av Stanley Park.

- Jeg frykter ingen ting, sier Klopp til Liverpool Echo. – I de første 20 minuttene mot Arsenal var det annerledes. Everton hadde vært aggressive men fikk ikke duellene der de ønsket dem. Arsenal åpnet deretter opp kampen for dem og hele Goodison Park løp igjennom.

- I fjor hadde vi en virkelig god atmosfære på bortebane i Manchester i Europa League, mot United. Vi hadde en vidunderlig atmosfære mot Dortmund i begge kamper. Vår jobb er å gjøre det så vanskelig som mulig for hjemmepublikum å ha det underholdende.

- Jeg er ikke redd for den, fortsetter Liverpools manager om heksegryten som vil vente hans lag hos den blå naboen. – Dette er bare fotball.

- Vi er ikke der for å oversette det folk synger. Vi er der for å spille fotball. Vi vet at det ikke er ment for oss, det er høyt, det er følelsesladet. La oss bruke det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]