Helt jevnt mellom Klopp og Guardiola

Slik har det gått når de to har møttes i Tyskland.

29. des 2016 kl 19.16 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp og Pep Guardiola har tidligere møtt hverandre åtte ganger i Tyskland, og det står uavgjort mellom dem før møte på Anfield på nyttårsaften.

Mens han ledet Borussia Dortmund, vant Klopp tre kamper etter 90 minutter i tillegg til en straffekonkurranse. Bayern München vant også fire ganger mot Dortmund, mens de to ledet hvert sitt lag.

Begge lag scoret 11 mål i kampene mellom lagene.

- Trenger ikke se tilbake på kampene

I stjernemanagerenes første møte gikk Klopp vinnende ut av supercupen i Tyskland med 4-2 i 2013/2014-sesongen. I den andre kampen slo Pep og Bayern tilbake og vant 3-0 da de vant på Signal Iduna Park. Dortmund vant så på Olympiastadion, før Bayern vant cupfinalen med 2-0 etter ekstraomganger.

I 2014-2015-sesongen vant Dortmund igjen Super Cupen, denne gangen med 2-0. Bayern vant så begge møtene mellom lagene i Bundesliga, før Dortmund vant møte mellom lagene i semifinalen i den tyske cupen.

– Jeg spiller ikke mot Pep Guardiola, de andre lagene spiller mot hverandre. Vi vet alt om hvordan Pep spilte med Bayern, men det er ikke viktig lenger, sa Klopp på torsdagens pressekonferanse.

– Det er ikke slik at vi trenger å se tilbake på de siste kampene mot Guardiola, fordi vi spiller ikke mot hverandre, sier Liverpool-manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]