– Herlig å ha Sturridge og Can tilbake

Lagkaptein Jordan Henderson var meget glad for at Daniel Sturridge og Emre Can var tilbake etter skader i 1-0 seieren over Everton.

20. des 2016 kl 15.07 Einar Kvande

Duoen fikk rundt regnet 18 minutter på banen, om vi regner med de ti minuttene som dommer Mike Dean la til, og hadde begge viktige bidrag som var med på å dra seieren i land.

– Det ga oss et stort løft å ha de tilbake, for de er to store spillere som er tilbake etter skader. Det var strålende å se dem ute på banen igjen. Jeg syntes de spilte meget godt etter at de kom innpå, uttaler Henderson til Liverpoolfc.com.

– Daniel ga oss litt magi, som gjorde at vi fikk vinnermålet, og du trenger slikt. Du må ha en stor, sterk tropp.

Trekker frem midtstopperne

Liverpool-forsvaret klarte seg også bra i Joel Matips skadefravær, og Matips erstatter, Ragnar Klavan, ble av mange, inkludert liverpool.no, kåret til de rødes beste spiller.

– Jeg vil spesielt trekke frem de to midtstopperne, som var fantastiske. De var strålende. Jeg synes vi forsvarte oss veldig bra som lag gjennom hele kampen, og virket solide, noe jeg er godt fornøyd med, sier kaptein Henderson.

Liverpools nummer 14 skryter også av Liverpool-supporterne som var tilstede på Goodison Park.

– De var utrolige. Det er ikke noe som er bedre enn å vinne på Goodison Park. Det er det beste stedet å vinne en bortekamp. Men til syvende og sist er det ikke mer enn tre poeng. Vi må ikke miste bakkekontakten.

– Kampen er over, og vi skal reflektere over ting vi kunne ha gjort bedre, og så ser vi fremover mot neste kamp.

– En god prestasjon

Henderson klarer imidlertid ikke å legge skjul på at dette var en stor seier for han og hans lagkamerater.

– Det var en god følelse, og en fin seier. Jeg synes vi ga alt i 90 minutter, og kjempet bra. I begynnelsen syntes jeg det ble litt for hektisk, men utover i kampen synes jeg vi spilte med større ro og selvtillit. Vi holdt bra på ballen, fikk pasningsspillet til å flyte, og skapte flere gode sjanser.

– Jeg synes vi gjorde en veldig god prestasjon i en viktig kamp, og det var flott å få de tre poengene. I andre omgang presset vi på for å få vinnermålet. Roberto hadde en stor sjanse, da han prøvde å løfte ballen over keeper, som gjorde en god redning. Jeg følte at vinnermålet ville komme, for vi presset så hardt.

– Heldigvis kom Studge inn, og gjorde litt magi, og Sadio var strålende som reagerte så raskt og satte inn returen.

– De første 20-25 minuttene av kampen var litt hektiske og ville, men i de siste 15 minuttene av første omgang begynte vi å kontrollere kampen, og spille på den måten vi ønsker å gjøre. Vi tok det med oss inn i andre omgang, og heldigvis sitter vi igjen med en god følelse og en fin seier etter kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]