To tidligere røde spanjoler er nå i MiddlesbroughHistorien om to gamle kjente

Slik gikk det med Antonio Barragan og Daniel Ayala.

13. des 2016 kl 17.26 Lars Frøsland

Liverpool kan møte tre tidligere spillere på Riverside Stadium i morgen. To av dem er spanjoler som aldri fikk det helt til i Liverpool.

Slikk gikk det med Daniel Ayala og Antonio Barragan

I 2009 sluttet den da 19 år gamle spanjolen Daniel Ayala seg til Liverpool. Etter syv år i Sevilla takket han nei til videre spill, og satte kursen mot England. Under ledelse av Rafael Benitez kunne Ayala notere seg for fem førstelagsopptredener i sin debutsesong.

Det ble begrenset med sjanser, så Liverpool mente det var bedre at han fikk utvikle seg videre på utlån.

I 2010 ble han lånt ut til Hull City. Der fikk han bare 12 kamper før et nytt utlån ventet. Denne gangen i Derby, hvor han fikk mer tillit. Han spilte 17 kamper i Championship den sesongen.

Forlot Liverpool

I 2011 skiftet Ayala arbeidsgiver permanent: Norwich City kjøpte ham for i underkant av én million pund. Ayala klarte dog ikke etablere seg i Premier League, og nok et utlån ventet for midtstopperen. Han tilbragte en liten stund i Nottingham Forrest, før Middlesbrough hentet ham i 2013.

Ayalan ble hentet til Riverside på et såkalt «nødlån». Han scoret i debuten, og 24 januar 2014 skrev han under på en permanent kontrakt med Middlesbrough.

Endelig hadde han funnet en klubb som ville satse på ham.

Ayala er nå inne i sin femte sesong i Middlesbrough, men opprykket til Premier League har gitt større konkurranse om plassene. Ayala har ikke figurert i de siste seks seriekampene.

Det er dermed lite trolig at han møter gamleklubben i morgen kveld.

I GODT SELSKAP:
I GODT SELSKAP:  Her trener Ayala med Liverpools seniorspillere. Ayala (helt til venstre) hadde mange han kunne lære av.

Barragan har etablert seg i PL

Ayalas landsmann Anotonio Barragan startet sin seniorkarriere i Liverpool. Han hadde spilt tre år på Sevillas ungdomslag, men fikk aldri prøve seg på seniornivå, før Benitez hentet ham til Merseyside i 2005. Den da 18 år gamle høyrebacken ble den yngste utlendingen til å spille en offisiell Liverpool-kamp. Det skjedde da han ble byttet inn for Fernando Morientes i en kvalifiseringskamp til Champions League.

Det ble hans eneste opptreden for The Reds.

I 2006 gikk ferden tilbake til Spania, nærmere bestemt Deportivo. Der fikk han 34 kamper i løpet av tre sesonger. I 2009 sluttet han seg til La Liga-laget Valladolid. Barragan rykket ned med den spanske klubben, og ble med videre i ytterligere to sesongen – da i Segunda Division.

I 2011 var han tilbake i Spanias øverste nivå. Storklubben Valencia hentet ham, og på fem sesonger spilte han 151 kamper for den spanske giganten.

I denne perioden spilte han en rekke kamper på aldersbestemte landslag, men han fikk aldri sjansen med Spanias seniorlag.

I 2016 – 10 år etter han forlot Liverpool – var han igjen å finne i engelsk fotball. Middlesbrough ville ha ham med seg i Premier League, og Barragan har spilt hver eneste kamp så langt denne sesongen.

Han ventes å starte gamleklubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]