– Jeg ønsker å bli her i mange år

Roberto Firmino elsker livet i Liverpool.

22. des 2016 kl 10.13 Einar Kvande

Det virker som Roberto Firmino har slått rot i Liverpool. I alle fall om man skal dømme ut fra brasilianerens uttalelser til Liverpools offisielle magasin. Det er nå 18 måneder siden 25-åringen ankom Merseyside fra Hoffenheim.

– Jeg måtte forandre måten jeg spilte på. Jeg ble vant til europeisk fotball gjennom tre år i Tyskland, men engelsk fotball er noe helt annet enn Bundesliga, sier Firmino om overgangen til Premier League.

– Du merker med en gang at alt går mye, mye fortere i Premier League. Tempoet er veldig høyt, og du må omstille deg. Men dette er en type fotball jeg liker.

– Jeg trives som plommen i egget her, og planen min er å bli her i mange år fremover. Konkurransen er tøff i Premier League, og du får teste deg selv hele tiden.

Lagets potet

Det få kanskje vet er at Firmino var forsvarsspiller i starten av sin karriere.

– Da jeg var yngre, spilte jeg høyreback. Jeg ble også benyttet i midtforsvaret, men jeg skjønte raskt at jeg var veldig rolig med ballen i beina, så jeg ble satt til å spille lenger frem på banen, foran den bakre fireren.

– Med årene ble jeg mer offensiv, og da jeg var 17 eller 18 år gammel fikk jeg en rolle som offensiv midtbanespiller. Det var slik jeg til slutt endte opp med å spille i de posisjonene jeg gjør i dag.

– Om det var opp til meg, ville jeg forsøke å spille over hele banen, for det er den type spiller jeg er! Men alt avhenger selvsagt av behovene til laget.

– For øyeblikket spiller jeg på topp, men jeg kan spille hvor som helst der manageren ønsker å benytte meg. Jeg liker å være inne i straffefeltet, nær hvor det gjøres mål. Det er hva jeg liker aller best. Men hovedmålet mitt er å hjelpe laget til å nå målene vi setter oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]