Truet med utestengelse for LFC:Joel Matip ventes ikke å bli straffet for nei til landslagsspill

Det at Joel Matip har frasagt seg spill under det kommende Afrikamesterskapet, med Kamerun, vil trolig ikke få følger for hans spill med Liverpool.

21. des 2016 kl 18.15 Torbjørn Flatin

Kamerun er lite fornøyd med at sju av deres spillere har takket nei til spill under Afrikamesterskapet i januar og februar. Facafoot, som tilsvarer det kamerunske fotballforbundet», truet i en uttalelse med sanksjoner ut fra regelverket til UEFA overfor de nevnte sju spillerne, som inkluderer Joel Matip hos Liverpool.

I ytterste konsekvens kan dette medføre at en aktuell spiller kan utestenges for spill hos sitt klubblag så lenge AFCON, Afrikamesterskapet, holder på.

Joel Matip har imidlertid ikke representert Kamerun på over et år og har tidligere sagt fra til den nye treneren Hugo Broos at han ikke ønsker å spille på landslaget. Overfor goal.com sier sportsadvokat Jake Cohen at det etter all sannsynlighet medfører at Matip og Liverpool ikke har noe å frykte angående en mulig utestengelse fra klubblaget.

«Reglene til FIFA stadfester, på generelt grunnlag, at spillere plikter til å godta sine uttak. Imidlertid, det er unntak fra denne regelen», forklarer Cohen.

«Etter det jeg forstår har ikke Matip vært en del av troppen til Kamerun på over et år. Jeg vil anta at han har sagt fra at han ikke ønsker å bli vurdert for et uttak, og i så fall vil han være dekket. Han vil ikke kunne bli utsatt for sanksjoner så lenge han skriftlig har gitt Kamerun beskjed om at han ikke ønsker å bli tatt ut.»

Velinformerte James Pearce i Liverpool Echo drar også den slutningen at Matip ikke kan bli straffet i denne saken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]