– Julen er en kritisk periode

Og James Milner mener Liverpool er best rustet til å takle det intensive kampprogrammet de neste dagene.

26. des 2016 kl 11.57 Arve Vassbotten

Liverpool-spillerne får lite tid til å slappe av i julen, med tre kamper på seks dager.

– Det kan gå begge veier. Om man taper, får man raskt muligheten til å reise seg igjen, og kommer man fra en seier ønsker man bare å beholde momentumet, så vi får håpe vi klarer å gjøre det. Julen er en så kritisk periode, sier James Milner til Liverpoolfc.com.

– Latterlig kampprogram

Liverpool møter Stoke på Anfield tirsdag, før Manchester City kommer på besøk på nyttårsaften og Sunderland venter 2. januar. Før det tette kampprogrammet ligger Liverpool på 2. plass, og kommer fra to seire på rad, og to kamper uten baklengsmål.

– Hvis man ser på tabellen nå, og så i første uka i januar kan den se helt annerledes ut.

– Det er en så kritisk tid på året, hvert år, så det er veldig viktig. Kampprogrammet vi har er ganske latterlig med to kamper på under to dager, det er ikke enkelt, sier Milner.

– Jeg tror vi er en av de best trente troppene i ligaen, så om noen kan takle belastningen er det oss.

Må passe på i julen

Selv om det er hektisk sier Milner at spillerne setter pris på julen, og at det betyr spesielt mye for de utenlandske spillerne som får familiebesøk.

– Man må selvsagt sette pris på julen med barn og familie, men man må alltid ha ett øye til kampen, og sørge for at man spiser de riktige tingene og får den søvnen man trenger og slike ting. Det er en fin tid på året og fantastisk for alle å ha familien rundt seg, men man må alltid huske på det større bildet, og det gjør en enorm forskjell. Det er marginer som gjør at man oppnår suksess, sier Milner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]