Juleprogrammet favoriserer Chelsea

Ligalederen får ekstra hviledager sammenlignet med alle sine konkurrenter. Ligatoer Liverpool kommer nest dårligst ut av samtlige Premier League-klubber.

21. des 2016 kl 12.55 Einar Kvande

Slik TV-selskapene har flyttet kampene i julen, får ligaleder Chelsea en klar fordel når det gjelder restitusjon mellom kampene, sammenlignet med sine konkurrenter.

James Yorke, en skribent for ESPN, har laget et «oversiktskart» som viser skjevhetene i juleprogrammet fra og med Boxing Day og frem til den 4. januar med all tydelighet.

I løpet av denne perioden på ti dager har Chelsea totalt sju hviledager mellom første og siste kamp. Ingen andre i Premier League har så mange.

Etter at de møter Bournemouth på Boxing Day har blåtrøyene fire hele dager før de møter Stoke på nyttårsaften. Begge disse kampene er hjemmekamper for London-klubben. Deretter har de tre hviledager før de reiser til hovedstadens østkant for å møte Tottenham.

Tøffest for Liverpool og Southampton

Liverpool, som er Chelseas argeste utfordrer i ligaen akkurat nå, har et langt mer anstrengt program.

Fra de rødes hjemmekamp mot Stoke den 27. desember og frem til bortekampen mot Sunderland 2. januar har Anfield-klubben bare fire hviledager. Tre før kampen mot Manchester City på nyttårsaften, og en mellom kampen mot City og kampen i Sunderland.

Aller dårligst ut kommer Southampton, som bare har tre hviledager mellom sin første og siste kamp i det hektiske juleprogrammet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]