– Karius fortjener mer tid

Redaktør Torbjørn Flatin mener man ikke har sett nok av Karius til å konkludere ennå.

13. des 2016 kl 14.00 Arve Corneliussen

– Klopp har tatt en vurdering om at Mignolet ikke var bra nok, og har hentet inn sin mann. En som er en litt annen type både som spiller og person. Hittil har vi egentlig ikke sett nok av Karius, selv om jeg er litt enig med dem som sier at det ikke er mye som tyder på at han er rett mann, sier Torbjørn Flatin.

Redaktøren vokste opp med keeperlegendene Ray Clemence og Bruce Grobbelaar i Liverpool-buret, og trekker paralleller mellom sistnevnte og Karius.

– Starten til Grobbelaar lignet en del på den Karius har nå. Han gjorde flere store tabber det første halvåret, og fikk nærmest et ultimatum om å forbedre spillet eller dra. Det er ikke for sent for Karius, men ting må skje, mener han.

– Karius virker som en person som kan komme seg gjennom dette. Det er en veldig stor belastning å spille for Liverpool og bli satt under lupen på denne måten, og derfor hentet Klopp en keeper med stor selvtillit. Han viste i Bundesliga at han tåler en smell eller to, og det ligger i kortene at han fortjener mer tid.

Vanskelig valg

– Tidligere har Liverpool hatt en klar førstekeeper, men nå er det et spørsmål siden vi har en andrekeeper som er minst like god. Klopp har gitt seg selv et problem ved å ta den avgjørelsen, men jeg tror han kommer til å stå fast ved den.

– Det andre Klopp har gjort hittil har gitt grunn til å tro på valgene han tar.

Selv om Chelsea har fått en luke på seks poeng etter de to siste poengtapene, ser ikke Flatin svart på situasjonen.

– Jeg føler vi har kommet ned på jorden igjen. Likevel har vi fortsatt mer enn to poeng i snitt per kamp, vi er topp tre på tabellen og er i semifinalen i ligacupen. Vi har grunn til å være fornøyde med sesongen så langt.

– Vi er i en fase nå der vi risikerer å melde oss av tittelkampen, og har fått en periode det ikke går på skinner. Med kampprogrammet vi hadde håpte vi at vi skulle være helt i teten, så det har vært skuffende.

– Man bør plukke mer enn ett poeng når man scorer fem mål på to kamper.

Juleprogrammet

Innen 2. januar skal Liverpool møte Middlesbrough, Everton, Stoke, Manchester City og Sunderland.

– Det som er viktig er å slå tilbake så fort som mulig, for kampene kommer fort. Akkurat nå føles det tungt, men det bør i utgangspunktet være mulig å plukke en god del poeng i de kampene.

Allerede i morgen venter et gjerrig Middlesbrough på Riverside.

– Det føles som en ekkel kamp siden vi er litt bakpå, men det er en kamp vi bør vinne. Vi er bedre enn Middlesbrough – på en normalt god dag bør vi vinne, selv om poengene aldri blir utdelt uten å jobbe for det i Premier League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]