– Klopp har full tillit til Achterberg

Liverpools keepertrener har fått mye kritikk de seneste årene. James Pearce i Liverpool Echo sier kritikken både er feil og respektløs. Han kritiserer også kritikeren Bruce Grobbelaar.

13. des 2016 kl 22.08 Lars Frøsland

Keepertrener John Achterberg får ofte gjennomgå på sosiale medier. Mange mener han er blant grunnene til at Liverpools keepere har slitt helt siden José Reinas storhetstid for seks-syv år siden.

– RESPEKTLØS:
– RESPEKTLØS:  James Pearce går så langt som å kalle kritikken mot Achterberg som respektløs.

Ifølge James Pearce i Liverpool Echo deles ikke det synet blant de på Melwood.

– Fakta er at nederlenderen er en høyt anerkjent trener, som har full støtte av manageren. Keeperne som daglig jobber mad ham snakker også varmt om treningene med Achterberg, skriver Pearce.

– Achterberg har UEFA Pro License -– den høyest mulige trenerkvalifikasjonen. Tanken at han er et svakt ledd er både galt og respektløst, fortsetter Echo-journalisten.

Fikk ny kontrakt

Videre skriver han at dersom Klopp hadde hatt tvil om hvorvidt Achterberg har de nødvendige ferdighetene som trener, ville han ikke vært en del av trener-teamet hans.

KEEPERTRENEREN:
KEEPERTRENEREN:  John Achterberg

Da Klopp samt assistentene Buvac og Krawiets skrev seksårskontraktene, fikk også utviklingstrener Pep Lijnders og nevnte Achterberg forlenge sine kontrakter.

– Achterberg er i stor grad en del av «team Klopp», og det usannsynlig at det endres i nær fremtid.

Achterberg ble i 2009 hentet av Rafael Benitez, etter 11 år i Tranmere Rovers. Kenny Dalglish forfremmet ham til keepertrener for seniorlaget i 2011. En rolle han har beholdt både under Rodgers og Klopp.

Kritikerne mener nivået til keeperne de siste årene har vært for svakt, og at få har levd opp til potensialet. Slik forsvarer Pearce Achterbergs arbeid:

– Reina var allerede på vei ned da Achterberg startet i jobben. Spillere som Doni, Jones og Bogdan, som til sammen kostet 2,3 millioner pund, var rett og slett ikke gode nok.

– VIL HA TRENERJOBBEN:
– VIL HA TRENERJOBBEN:  James Pearce mener man ikke kan ta kommentarene til Bruce Grobbelaar seriøst, fordi han selv ønsker trenerjobben i Liverpool.

Hevder Grobbelaar ønsker trenerjobben

Liverpoos legendariske keeper Bruce Grobbelaar uttalte seg nylig kritisk til Achterberg.
– Jeg vet hvem som egentlig har skyld (i keeperproblemene, jou. anm.) Hvis han ikke har klart å rette Mignolets problemer på to år, burde han ikke være der, kommenterte Grobbellar.

Pearce mener det er vanskelig å ta Grobbelaar seriøst. Og påstår at Grobbelaar har personlige motiver bak kommentaren:

– I neste åndedrag innrømmet han i praksis at han ønsker Achterbergs jobb.

– Realiteten er at Mignolet har forbedret seg de siste seks månedene. Og det viser verdien av å ha skikkelig konkurranse, noe han ikke hadde da med Jones eller Bogdan rundt seg, fortsetter Pearce.

– Når det gjelder Karius kan man ikke dømme keepertreneren etter bare 11 kamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]