Klopp strålende fornøyd med triumfen i Middlesbrough

3-0 over Middlesbrough på bortebane, og opp på andreplass på tabellen, smakte meget godt for Jürgen Klopp etter poengsløseriet mot Bournemouth og West Ham.

15. des 2016 kl 00.59 Einar Kvande

– Jeg er henrykt over resultatet, og spillet var også meget bra. Det er hyggelig når du har noe du kan gjøre bedre også i en god kamp. Det var ting vi måtte gjøre bedre i annen omgang. Jeg kunne se at guttene hadde tatt til seg informasjonen og gjorde det de fikk beskjed om, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse etter festforestillingen på Riverside.

– Første omgang var god den også, men det var en stunder der det ble litt for intenst for oss og vi ikke klarte å holde på ballen og ha ballen hele tiden. En spiller trengte en pause, en annen ville ha en pause, og en tredje var ikke konsentrert. Vi slo pasninger i feil rom. Det var da Middlesbrough fikk sine sjanser, spesielt Traore som vi måtte forsvare oss med tre, fire og fem spillere mot.

– Det var intenst, mer intenst enn det skulle ha vært. Men i andre omgang var vi mye bedre. Vi kunne ha avsluttet mer, men jeg tror ikke vi burde ha scoret mer. 3-0 var et riktig resultat. Et fortjent resultat, vil jeg si, men vi kunne ha avsluttet hyppigere. Det var en meget god kamp. Jeg er fornøyd.

Adam Lallana var kampens store spiller, med to scoringer og en målgivende pasning.

– Etter min mening har vi alle de beste engelske spillerne. Jeg er fornøyd med dem, men jeg har ikke vært her lenge nok til å ha sett så mye på andre lag. Det er ikke så enkelt å se fotball i England. Det var enklere å se engelsk fotball på TV i Tyskland. Men alt er bra, og vi er glade for at Adam Lallana er skadefri og kan prestere på denne måten.

Forklarer vrakingen av Karius

Før kampen vraket Klopp Loris Karius til fordel for Simon Mignolet, og belgieren holdt buret rent.

– Det er et langsiktig prosjekt vi driver med i Liverpool fC. Vi ønsker å forbedre klubben. Vi vet vi ønsker å oppnå suksess så fort som mulig, men samtidig må vi føle oss komfortable i det vi holder på med og i forhold til hverandre. Det inkluderer målvaktene.

– Jeg vet hvor sterk Loris Karius er, men dessverre har han ikke fått vist det i de siste 2-3 kampene. Jeg er ikke interessert i at han skal bukke under på grunn av offentlig press. Jeg er interessert i å beskytte gutten, og det er ingen grunn til å legge mer press på ham slik situasjonen er.

– Han har bare gjort en liten tabbe, noe som skjer med alle målvakter i verden. Vi kan ikke etter en liten feil felle dommen over ham, og si at vi ikke ønsker å se ham i aksjon mer. Det er det absolutt ingen grunn til.

– Vi har hatt en målvakt som Simon Mignolet på benken. En stor fotballspiller og en veldig, veldig god keeper. Han spilte veldig bra i begynnelsen av sesongen, så det er ikke noe poeng å presse Loris gjennom dette. Derfor gjorde vi denne endringen ganske tidlig, og det er alt. Alt er i orden mellom oss.

Vil ikke tidfeste når Karius vil være tilbake

Klopp fikk spørsmål om hvordan Karius reagerte på vrakingen.

– Det var ikke slik at han umiddelbart ønsket en klem! Det var en normal avgjørelse. Slik er det i fotball. Når du er i riktig klubb, men ikke spiller opp mot ditt beste, må du ta en liten pause, trene hardt, forbedre deg, og komme i form igjen. Vi får se hva som skjer. Alt er helt greit, men for en spiller er selvsagt ikke dette det beste øyeblikket i livet hans.

Når du er i riktig klubb, men ikke spiller opp mot ditt beste, må du ta en liten pause, trene hardt, forbedre deg, og komme i form igjen.Jürgen Klopp

Klopp ville ikke antyde når Karius kan være tilbake mellom stengene som førstekeeper igjen.

– Det er ikke slik fotball fungerer. Jeg sa ikke noe om det til ham. Nå får Simon sin sjanse. Jeg er veldig godt fornøyd med målvaktssituasjonen vår. Vi har to meget, meget gode keepere, og en veldig rutinert Alex Manninger, som er en vidunderlig person. I tillegg har vi tre meget unge keepere.

– Målvaktsituasjonen i Liverpool er veldig god, og derfor er det ingen grunn til å legge ekstra press på den ene av dem. Vi ønsker å utvikle spillere. Det går bra med guttene våre. Loris er fortsatt veldig ung. Han er et stort, stort keepertalent, og alt vil bli bra til slutt. Men vi kan ikke tidfeste når han vil være tilbake.

Hadde problemer med Adama Traore

Liverpools største problem mot Middlesbrough het Adama Traore.

– Han er ganske rask, egentlig. Det er vanskelig å håndtere, og det forandret hele kampen. Vi var gode til å nekte ham rom, og gjorde det vanskelig for dem å slå pasninger foran ham. Det var planen. Men når ballen først havner der, kan vi ikke la Millie møte ham alene.

– Dessverre ble det tre eller fire mot en, og det ble frispark ut av det. Det var ikke så fornuftig. Men han har slike kvaliteter at du trenger fire spillere til å ta ham ut av kamepn.

– Middlesbrough skapte ikke så mange sjanser, og det skal mitt lag ha stor honnør for. I en kamp som dette, hvor vi har ballen mye, er det alltid en fare for at det vil komme kontringer med en spiller som Traore på banen. Det er nesten umulig å hele tiden forsvare seg mot det, men jeg syntes det gikk greit i dag, så jeg er fornøyd.

Strålende pasningsspill

Pasningsspillet foran Liverpools tredje mål var utsøkt.

– Dette var ikke første gang denne sesongen at vi har gjort dette. Vi skapte nesten en lignende situasjon i forrige kamp, men dessverre gjorde vi ikke mål. Vi snakket etterpå om situasjonen, fordi vi hadde nesten ingen beskyttelse bakover, noe som er sant, men i dag hadde vi en slik situasjon igjen, og formasjonen og beskyttelsen bakover var samtidig god.

– Rytmen og balansen var mye bedre i dag. Guttene er kapable til å gjøre ting som dette. Jeg tror alle som har sett oss spille noen ganger vet dette. Det var veldig, veldig bra.

– Pasningsspillet foran det tredje målet. Det Sadio gjør, Divocks løp og Adams posisjonering. Det var perfekt. Det så veldig enkelt ut, men det er ikke det. Du må være der og prøve å finne riktig retning. Det var en god kamp i kveld. Jeg hadde ikke forventet dette, men responsen var god.

Tre dager mellom City og Sunderland irriterer fortsatt Klopp

Nå står et tettpakket juleprogram for tur, med kamper mot Everton, Stoke, Manchester City og Sunderland.

– Det er bra at vi ikke er det eneste laget som skal gjennom dette! Vi visste dette fra før, men det er ikke så hyggelig. Jeg vet ikke hva dere tenker, men to kamper på tre dager mot Manchester City og Sunderland er ikke verdens beste idé, men resten er forholdsvis greit.

– Nå skal vi spille 19. og 27. desember, så det er ganske lenge mellom de to kampene. Vi har også en lang pause fra nå og frem til Everton-kampen, og det er helt greit. Men den korte pausen senere i programmet er en snodig idé. Men vi må være der, og det kommer vi til å være.

– For å oppnå ordentlig suksess må du ha litt hell med skader, og frem til nå har vi ikke vært de heldigste i ligaen. Vi har ikke så mange skader, men det er likevel mange nok. Vi har fortsatt et godt lag, så vi skal komme oss videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]