Spillervurdering:Matchvinneren var banens ener

Gini Wijnaldums susende heading, fra Adam Lallanas strålende innlegg, avgjorde toppkampen mot Manchester City. Liverpool.no kåret matchvinneren til banens beste.

31. des 2016 kl 21.02 Einar Kvande

Mignolet 8
Virket meget sikker på alt han foretok seg, og briljerte til og med med ballen i beina godt utenfor 16-meteren.

Clyne 7
Kjemper godt gjennom hele kampen, og får også en stor sjanse til å øke Liverpools ledelse rett etter pause, men den sløser han bort.

Lovren 7
Spiller på det trygge gjennom hele kampen, og vinner så å si alt som er av hodedueller. Hadde et lite feilskjær et kvarter før slutt.

Klavan 7
Fikk et meget tidlig gult kort, som gjorde at City forsøkte å utfordre ham gang på gang. Men estlenderen sto stødig kampen ut.

Milner 7
Hadde litt problemer med Sterling de første fem minuttene, og ga blant annet bort et frispark i farlig posisjon. Men fikk etter hvert et meget godt tak på hurtigtoget. Slår en fæl feilpasning som gjør at Klavan må ta det tidlige gule kortet.

Henderson 7
Var arbeidshesten så lenge han var på banen, og styrte midtbanen i store deler av første omgang. Måtte kaste inn håndkledet midtveis i annen omgang.

Wijnaldum 9
Suveren scoring, på en susende heading. Hadde også et skudd langt opp på tribunen. Ser vi bort fra et par feilpasninger, leverte nederlenderen en nærmest prikkfri kamp på midtbanen, og vi kårer derfor matchvinneren til banens beste spiller.

Can 7
Jobber helhjertet gjennom hele kampen. Blir litt for sein inn i noen situasjoner, og får derfor også et gult kort. Hadde et brukbart skudd like utenfor høyre kryss etter en halvtimes spill.

Lallana 8
Serverer et utsøkt innlegg som Wijnaldum styrer i mål, og slo dermed an tonen i matchen. Er involvert i mye av Liverpools kreative spill, og jobber helhjertet defensivt.

Mane 8
Klarte å holde på ballen i trengte situasjoner, og var en viktig brikke i Liverpools angrepsspill helt til han ble tatt av banen mot slutten.

Firmino 7
Her fikk vi alt fra herlige kombinasjoner til håpløse feilpasninger. Klarer ikke å ta ned en kjempeball fra Milner alene med Bravo etter en snau halvtime av første omgang, og sløser dermed bort en kjempesjanse. Litt for sen til å spille fri Lallana på en stor kontringsmulighet like før pause. Jobber godt gjennom hele kampen.

Origi
God til å holde på ballen og drøye ut tiden i sluttminuttene, og gjør således et nyttig innhopp når han får en halvtime på banen.

Lucas
Får noen minutter helt på tampen av kampen, når Mane går ut, uten at han blir nevneverdig involvert.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]