Mignolet akter å holde Karius ute i kulden

Simon Mignolet har ingen planer om å gi fra seg førstekeeperhanskene i Liverpool med det første.

31. des 2016 kl 13.24 Einar Kvande

Mignolet var tilbake som Liverpools førstekeeper i desember, etter tre måneder som andrekeeper bak Loris Karius.

– Vi kjemper om den samme plassen, og konkurransen er basert på prestasjoner i kamper og på trening, uttaler Liverpools belgiske keeper til The Times.

Det er ikke slik at jeg rapper kyllingkebaben hans så snart han ser bort heller.Simon Mignolet

– Dersom vi vinner og keeperen som spiller gjør det bra, så begriper jeg ikke hvorfor folk tror at Loris vil ta over som førstekeeper igjen.

– Greit, jeg kommer aldri til å få det samme nære forholdet til Loris som jeg har til min bror, eller med Divock eller Georginio, men det er ikke slik at jeg rapper kyllingkebaben hans så snart han ser bort heller, ler Mignolet.

Kritisert av Carragher

Liverpool-keeperen måtte tåle kritikk fra Jamie Carragher i Sky Sports etter at han slapp inn headingen til Jonathan Walters i 4-1 seieren over Stoke på tirsdag.

– Jeg har akseptert at hver gang vi slipper inn mål, så er det første spørsmålet som stilles om keeperen kunne ha gjort det bedre. Man spør ikke om det var en god avslutning, eller hvem som scoret. Nei, bare om keeperen kunne ha reddet scoringen.

– Jeg er egentlig ganske fornøyd med tingenes tilstand, for jeg har spilt tre kamper, og dette var første gangen dette spørsmålet ble stilt. Det er et godt tegn.

– Carra har vært en av mine kritikere. Han ønsker at keepere skal gjøre viktige redninger. Dersom jeg ikke hadde reddet skuddet til Joe Allen mot Stoke ville det ha blitt vanskeligere. Da ville de ha ledet 2-0, og hadde trolig lagt seg bak på med to firere, og ville trolig ikke kommet ut av eget straffefelt.

– Jeg gjorde den redningen, og fem minutter senere utlignet Adam til 1-1. Du klarer ikke å kjempe i toppen av Premier League med en dårlig keeper. Det er ikke mulig.

– Jeg har sagt hele tiden at jeg ikke ønsker å være klubbens andrekeeper. Jeg er 28 år gammel, og ønsker å spille fast hver uke.

– Laget er i god form. Denne sesongen har vi bevist at vi har en reell sjanse til å vinne Premier League. Vi vet det kommer til å bli en veldig tøff kamp helt til siste slutt, men dette er den type kamper du må vinne, sier Mignolet foran kveldens kamp mot tredjeplasserte Manchester City.

– Frem til nå vil jeg gi laget 8 av 10 for hva vi har oppnådd. Men vi er bare halvveis i sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]