Mike Garrity skal lede U23-laget mot Arsenal på mandag

Michael Beale har forlatt Liverpool for å bli assistentmanager i brasilianske Sao Paulo, og Anfield-klubben har fortsatt ikke funnet en ny permanent U23-manager.

10. des 2016 kl 10.46 Einar Kvande

Liverpool U23 er vertskap for Arsenal mandag kveld. En kamp som skal spilles på Anfield. Sjefen på hjemmelagets innbytterbenk blir Mike Garrity.

– Vi gleder oss virkelig til å spille på Anfield for første gang denne sesongen, når vi er vertskap for Arsenal mandag kveld. Vi fikk aldri sjansen til å spille der forrige sesong, på grunn av byggingen av nye Main Stand. Hver gang vi får muligheten til å spille på førstelagets arena føles det som et privilegium og en ære, uttaler Garrity til Liverpoolfc.com.

– Nå som Michael Beale har forlatt oss, blir det jeg og vår utviklings- og analysesjef, Tim Jenkins, som vil lede laget på mandag. Tim er en fin fyr, som gjør en god jobb. For oss er dette en vanlig dag på jobb, og det er også budskapet vi har til spillerne.

– Vi ønsker Mick alt godt. Vår jobb blir nå å utvikle disse spillerne videre, og fortsette fremgangen. Mick er en fin fyr, og en god trener. Jeg har virkelig satt pris på å jobbe sammen med ham. Vi tenkte veldig likt, og så fotball på samme måten. Vi liker begge å utvikle spillere. Det føles veldig spesielt når en spiller du har vært med på å utvikle får sjansen for førstelaget, fortsetter Garrity.

– Vi burde slått West Bromwich

Beales siste kamp for U23-laget ble 1-1 kampen mot West Bromwich i Premier League Cup på tirsdag.

– Vi følte det var en kamp vi burde ha vunnet lett. Laget gjorde alt vi ønsket av dem, bortsett fra å score vinnermålet. West Bromwich scoret først, mot spillets gang, men vi er godt fornøyd med responsen fra våre gutter. I andre omgang foregikk alt på West Bromwich sin banehalvdel, og som trener tror jeg aldri jeg har vært involvert i en kamp med så mye enveiskjøring tidligere.

– Cameron Brannagan gjorde et flott mål da han utlignet, og vi forsøkte hardt å få vinnermålet, men klarte det bare ikke. West Bromwich skal ha honnør for at de forsvarte seg veldig bra, og målvakten deres gjorde noen strålende redninger. Vi har ingen ting å utsette på innsatsen til våre gutter.

Sheyi Ojo spilte hele kampen etter sin langvarige ryggskade.

– Vi snakket med Sheyi i pausen, og sa vi krevde litt mer av ham, for han har så mye å gi. Når han har dagen kan han gi enhver spiller og et hvert lag problemer med sin fart og styrke. Men vi må huske på at han har vært ute mesteparten av denne sesongen, og akkurat har kommet tilbake.

90 MINUTTER
90 MINUTTER  Sheyi Ojo fikk en nyttig gjennomkjøring mot West Bromwich.

– Han spilte 65 minutter i sin første kamp etter skaden, mot Leicester, og fikk 90 minutter på tirsdag. Det vil ha gjort ham godt. I andre omgang så vi Sheyi på sitt beste, hvor han tok seg forbi forsvarere og fikk lagt noen gode innlegg som skapte store problemer for West Bromwich. Jo flere minutter han får på baken, jo sterkere vil han bli. Han er et stort talent.

Flere spennende spillere

Garrity mener han råder over flere spennende spillere på U23-laget.

– Noen av guttene, som Trent Alexander-Arnold, Ovie Ejaria og Ben Woodburn, har fått prøve seg på førstelaget den siste tiden, noe som gir alle på akademiet et løft. Vårt mål er jo nettopp å se at spillerne tar steget opp i førstelagstroppen.

HAR TATT STEGET OPP
HAR TATT STEGET OPP  Ben Woodburn har spilt seg inn i førstelagsdiskusjonen.

Noen av spillerne som skal i aksjon mot Arsenal mandag kveld, vil spille sin aller første kamp på Anfield.

– Det er et stort øyeblikk for alle spillere som drar på seg den røde trøya. Det blir ikke mye bedre enn det, og du må nyte øyeblikket, ta vare på muligheten, og uttrykke deg selv ute på banen. Hver eneste kamp du får for Liverpool er en mulighet. Det er alltid folk som ser hver bevegelse du gjør, og når du spiller på Anfield mot et godt lag som Arsenal, blir alt satt under lupen.

– Nøkkelen for guttene på mandag blir å nyte opplevelsen, og konsentrere seg om spillet. De må ikke bli nervøse, men bare konsentrere seg om å spille sitt normale spill.

Vant i London

– Vi har stor respekt for Arsenal. De har alltid hatt et rykte på seg for å produsere gode juniorspillere, men vårt fokus vil være på eget lag og hva vi kan gjøre.

Liverpool U23 slo Arsenal 3-1 på Emirates i august. En seier som kom etter to strake tap.

– Guttene gjorde oss stolte den kvelden, og fikk fart på sesongen for oss. Klarer vi å spille med samme intensitet og samme frihet på mandag, kan vi ikke gjøre så mye feil.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]