– Nå ville jeg ikke vært noen god landslagssjef

Jürgen Klopp sier han ikke har noen ambisjoner om å bli tysk landslagssjef, og snakker også blant annet om det intensive arbeidet som ble gjort i sommer.

29. des 2016 kl 22.23 Arve Vassbotten

Liverpool Echohar for tiden en intervjuserie, der Jürgen Klopp går gjennom det siste året. Blant spørsmålene han får er om han har ambisjoner i framtiden om å lede det tyske landslaget.

– Det er ikke noe jeg tenker på. Det er ikke noe man kan planlegge i ett sekund for. Hvis du har en jobb, som jeg alltid har hatt, da kan du ikke være et alternativ. Jeg tror ikke man kan gjøre to jobber, sier Klopp.

– Jeg liker intensiteten av utfordringene uke inn og uke ut. Akkurat nå ville jeg ikke vært en god landslagssjef, fordi jeg ikke har noen idé om hva jeg skulle gjort all tiden mellom kampene. Jeg spiller ikke golf, så jeg har ingen idé, sier Klopp.

– Jobbe 24 timer og 10 timers søvn

I intervjuet kommer de også innom hvordan det harde kampprogrammet påvirker det engelske landslaget i mesterskap.

– Hvis engelskmenn bestemmer seg for at det er for intenst, så gjør noe for å forandre det. Ikke spør meg. Jeg visste før jeg kom hit at det ville bli som dette. Man kan ikke ha alt i livet. Jeg ønsker å jobbe i 24 timer, og ha ti timers søvn, men det går jo bare ikke.

– Man må bestemme seg. Om man ønsker å spille fotball hele året, og man ønsker å være i form om sommeren når turneringene kommer, må man tenke på om det gir mening eller ikke. Vi er veldig godt betalt for det, men det handler ikke om det. Guttene ønsker å spille, men spørsmålet bør være om de alltid kan det. Det er forskjellen, sier Klopp.

Grunnlaget for ett år

Han mener nettopp det harde kampprogrammet gjør at treningsleiren om sommeren blir så ekstremt viktig. Og Klopp mener det kunne vært enda tøffere oppladning til sesongen, selv om flere spillerne mente de aldri hadde opplevd en mer krevende preseason.

– Det morsomme er at vi kunne ha gjort så mye mer. Jeg ønsker ikke å gjøre det man kan, det handler om å gjøre det man tror er rett.

– Selvsagt måtte vi være så godt forberedt som vi kunne på denne lange sesongen, spesielt siden vi ikke har en andre preseason, som de har i Tyskland for eksempel med vinterpausen. Man må skape et grunnlag for ett år, så hvordan kan det ikke være intensivt?

– Det var absolutt ikke for intensivt. Kanskje var det det for noen spillere, fordi de kom tilbake seint og ikke hadde tid til å ta det steg for steg, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]