Noterte kilometer og krysset av dager

De siste par månedene av rehabiliteringen telte Joe Gomez ned til han kunne være tilbake i full trening ved å krysse av dagene i en kalender han hadde i garderobeskapet sitt.

24. des 2016 kl 14.51 Einar Kvande

Ventetiden var lang fra han skadet korsbåndet i oktober 2015, og frem til den siste skaden, en akillesskade, ble leget.

– Jeg kjøpte en kalender mot slutten av rehabiliteringen, og limte den opp i garderobeskapet mitt. Der krysset jeg av for hver dag, forteller Gomez til Liverpoolfc.com.

– Slik akillesskaden var, visste jeg når jeg kunne begynne å spille igjen. Jeg skrev ned distansene jeg løp, og jeg sjekket for hver uke hvor mye jeg nærmet meg målet. En uke løp jeg fem kilometer, den neste løp jeg åtte kilometer.

– Det betydde mye for meg at jeg kunne telle ned på den måten, og ta en uke om gangen, i stedet for å se for langt frem. Det var til stor hjelp.

I førstelagstroppen mot Middlesbrough

I midten av oktober, ett år etter at korsbåndet røk, var Gomez tilbake i spill for U23-laget. Liverpools nummer 12 var også med førstelagstroppen til Premier League-kampen i Middlesbrough tidligere denne måneden.

– Jeg ønsker ikke å overdrive, men det føles som jeg har gått full sirkel nå. Jeg var ung og hadde aldri opplevd noe lignende tidligere. Det var liksom ikke slik at jeg bare måtte stå over trening en dag eller et par uker. Jeg var langt nede mentalt, og tenkte på skaden hele tiden.

– Da er det godt du har familie, venner og lagkamerater rundt deg, som hjelper deg med å holde humøret oppe. Så snart du kommer deg ut av denne depresjonen, handler det om å stå på og være positiv, og komme i gang med rehabiliteringen.

– Det var selvsagt tøft nok i seg selv til å begynne med, og jeg slet i noen uker. Jeg hadde operasjonen en uke etter skaden, så du blir ikke sittende stille lenge. Du må begynne å jobbe igjen, men du føler operasjonen på kroppen en stund.

NY SJEF
NY SJEF  Joe Gomez hilser på U23-lagets nye sjef Mike Garrity.

– Det har ikke vært noen enkel periode for meg, men du blir sterkere av å gjennomgå noe slikt som dette. Jeg sørget for å gjøre alt jeg kunne. Jeg måtte stole på fysioterapeutene at dette ville gå bra, og det gjorde det. Jeg er takknemlig for det.

Er blitt sterkere

Gomez krysser nå fingrene for at 2017 skal bli et langt bedre år for ham enn 2016 var.

– Jeg er en annen person nå enn jeg var før skaden, på grunn av hvor alvorlig skaden var. Det måtte bare bli slik.

– Jeg tror alt skjer av en grunn. Du blir veldig ydmyk av en opplevelse som dette, og svært takknemlig for alt du har. Vi er alle heldige som er i den posisjonen vi er som fotballspillere.

– Nå er jeg blitt sterkere enn jeg var tidligere, og alt som har skjedd har lært meg mang en lekse utenfor banen, om livet og det å være mentalt sterk.

– Jeg håper dette var min siste alvorlige skade. Bank i bordet! Jeg ber om at jeg slipper å oppleve noe slikt igjen, for det var tøft, og jeg vil ikke engang ønske min verste fiende å oppleve noe slikt.

– Men det hele gjorde meg sterkere som person, både mentalt og fysisk. Det er ikke noe som er så galt at det ikke er godt for noe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]