Overraskende innbytterstatistikk med Klopp

Men de siste to kampene har Liverpool-managerens «innbyttepolitikk» endret seg.

14. des 2016 kl 09.02 Arve Vassbotten

I de 30 Premier League-kampene Klopp ledet forrige sesong, brukte Klopp alle sine innbyttere i hver eneste kamp. 90 av 90 innbyttere ble brukt, ifølge Liverpool Echos statistikk.

Tyskeren fulgte trenden i de første 17 kampene denne sesongen, inkludert cup. I alle kampene ble det gjort tre bytter, med ett unntak: mot Southampton brukte han bare to.

Men i de to siste kampene mot Bournemouth og West Ham, hvor Liverpool kunne trengt endringer, ble det bare gjort ett bytte. Mot West Ham var det eneste byttet Klavan inn for en skadd Dejan Lovren til pause.

Seks kamper tilsammen

Den store forskjellen de siste ukene er selvsagt at Klopps alternativer på benken, spesielt offensivt har blitt færre. På søndag satt Trent Alexander-Arnold, Ben Woodburn, Ovie Ejaria, Simon Mignolet, Ragnar Klavan, Lucas og Alberto Moreno på benken.

De offensive spillerne på den benken hadde bare seks førstelagskamper tilsammen. 17 år gamle Ben Woodburn står med 2 kamper og et mål, og 19 år gamle Ovie Ejaria med 4 kamper uten å score.

Hinter om kjøp

– Hvis man ser på benken vår, er det veldig mye erfaring i forsvar, men ikke offensivt. Hvis situasjonen fortsetter sånn, er det klart at vi har åpne øyne, sier Klopp, med klar hentydning til at det kan komme forsterkninger i januar.

– Jeg elsker våre unge spillere. De er briljante, men søndag var ikke kampen å sette de inn på. Vi slåss om resultat: West Ham setter på Andy Carroll, og vi skulle satt på Ben Woodburn eller Ovie Ejaria? Det gir ikke mening, sa Klopp til pressen mandag.

– Vi tror på talentene våre, og vi kommer til å bruke dem, uttalte han videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]