Pep har endret taktikk mot Klopp før

– Ja, de forandret spillestil mot oss noen ganger, sier Klopp om møtene med Pep Guardiola i Tyskland.

29. des 2016 kl 23.53 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp og Pep Guardiola har ledet hvert sitt lag åtte ganger mot hverandre i tysk fotball. Det har endt med fire seire til hver.

I noen av kampene la Guardiola om fra sin ballbesittende fotball, og ba spillerne spille langt isteden, for å håndtere Klopps gegenpress.

– Ja, de forandret spillestil mot oss noen ganger. En klar filosofi betyr ikke at man holder seg til det hele tiden. Hvis du må tilpasse deg din motstander, så gjør vi alle det, sier Klopp til Liverpool Echo.

Ikke stor forskjell i ideene

– Hvordan man spiller er ikke alt. Det er ganske viktig, men når alt kommer til alt vil man bare at spillerne skal komme seg framover med ballen. Hvordan man gjør det, er ikke viktig. Det handler ikke om å ha 20 pasninger. Hvis man må spille en lang ball er det bra, og å kjempe om en andreball er også bra. Du vil ha innflytelse med ballen, mener Klopp.

– Det er ikke noen stor forskjell mellom våre ideer, men når du ser på det fra utsiden er det et bilde av at Pep er mer ballbesittende og jeg mer pressende. Men for meg er ikke det viktig. Jeg trenger ikke navn på ting. Vi spiller den fotballen vi synes har en mening, og Pep gjør det samme med sitt lag og sine ideer, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]