– Selvtilliten er i orden

Jürgen Klopp mener at Liverpool klarte å snu kampen mot Stoke fordi troppen hans har selvtilliten i orden.

28. des 2016 kl 08.35 Einar Kvande

– Selvtillit er ikke mangelvare for øyeblikket. Vi kjenner våre egne kvaliteter. Vi viser de ikke hele tiden, og starten av kampen ble veldig vanskelig. Planen til Stoke var tydeligvis å presse høyt, spesielt med de to spissene, uttalte Klopp på sin pressekonferanse etter kampslutt.

– Vi var ikke tålmodige nok med vårt eget pasningsspill i denne perioden. Det ble press på oss, fordi vi selv kunne ha gjort det mye bedre. Så det ble en vill kamp, og når Stoke fikk ballen var den umiddelbart i luften, og Crouch var enestående, mente Liverpool-manageren.

– Vi slet med å forsvare oss. Joe Allen var strålende i begynnelsen av kampen, og vant andreballene. Så vi måtte jobbe veldig hardt, og kampen var fullstendig åpen.

– Når vi skulle skape noe fremover selv, slet vi samtidig med å beskytte eget mål. Posisjoneringen vår var ikke god. Det var mye vi kunne ha gjort bedre, men vi klarte å tvinge frem to scoringer takket være våre kvaliteter, og dermed kunne vi justere litt og snakke om en del ting i pausen.

Etter pause fikk vertene et mye bedre grep på kampen, og to nye scoringer gjorde at det ikke var tvil om hvor seieren ville havne.

– Guttene gjorde det bedre, og scoret et vidunderlig tredje mål, og så satte Daniel spikeren i kista. Det var veldig viktig.

– Stoke er åpenbart et veldig godt lag. Mark Hughes liker å benytte Crouch mot Liverpool. Jeg vet ikke hvor ofte vi har møtt dem, men Crouch tror jeg har spilt hver eneste kamp.

Meget godt fornøyd med scoringen til Sturridge

Daniel Sturridge fikk et nytt innhopp etter skadeproblemene sine tidligere i desember, og gjorde sitt første ligamål for sesongen.

– Det er jeg veldig godt fornøyd med. Det var en perfekt scoring. Slik situasjonen var, der vi ledet 3-1 mens kampen fortsatt var intens, kan du benytte kvalitetene som Daniel har. Det var perfekt.

– Det er mye du kan lære deg her i livet, men ikke å være i den posisjonen i det øyeblikket. Det er en gave naturen har gitt ham, og det han gjorde var perfekt. Det var en vidunderlig scoring. Og den var veldig, veldig viktig, for den avgjorde kampen og ga oss muligheten til å ta foten litt av gasspedalen.

Henderson og Lallana var viktige

Jordan Henderson og Adam Lallana var viktige bidragsytere til seieren over Stoke, og Lallana gjorde sågar utligningsmålet.

– Jordan er en veldig viktig spiller, men dette er ikke stunden for å rose enkeltspillere. De trenger ikke ros av meg akkurat nå. De er fornøyde med laginnsatsen, resultatet og målene vi scoret.

– Jordan har gjort det veldig bra i lang tid, men dette er ikke øyeblikket hvor han kan lene seg tilbake og ta det med ro. Han kommer heller ikke til å gjøre det.

– Når vi begynner å snakke om enkeltspillere, snakker vi alltid om fortiden. Selv tenker jeg allerede på neste kamp, om jeg skal være ærlig, og forhåpentligvis kan vi gjøre det enda bedre i den enn vi gjorde i denne kampen. Selv om denne kampen var helt grei.

– Adam Lallana er veldig viktig for oss. Dersom Adam kun var god til å holde på ballen, ville vi hatt et problem. Jeg så ingen spillere som ikke gjorde jobben sin i denne kampen. Det var ikke enkelt. Vi kunne ha gjort det bedre, spesielt det siste kvarteret, da vi ledet 4-1. Vi løp med ballen som om det fortsatt sto mye på spill, og det var ikke fornuftig. Men det er en del av lagets karakter, så det er ikke noe stort problem for meg.

– I første omgang kunne vi også ha gjort det mye bedre, alle sammen. Men Adam er veldig viktig. Men skulle han spilt alene, ville det ha blitt veldig vanskelig for ham.

City kommer på besøk nyttårsaften

Klopp har som nevnt allerede begynt å se frem til neste kamp, kampen mellom nummer to og tre på tabellen nyttårsaften. Manchester City-manager Pep Guardiola satt ringside på Anfield for å spionere på Klopp og hans menn.

– Det er en stor kamp for begge lag. Jeg hørte Pep Guardiola var tilstede. Jeg vet ikke om han har vært tilstede på mange kamper for å studere motstandere de siste ukene, men jeg tviler på det. Så det er det første tegnet på at dette er en spesiell kamp. Vi ser allerede frem til den.

– Det blir en vanskelig kamp for begge lag. Det blir spennende, og det fine er at den spilles på Anfield. Jeg ser veldig frem til kampen. Manchester City er et svært godt lag, og vi er heller ikke så dårlige, så jeg tror det blir en god kamp.

– Jeg vet ikke om det er uvanlig at Guardiola kommer og ser oss. Jeg har selv ofte gjort lignende ting tidligere, men det er ikke så enkelt mer, for det blir som regel heller en time med autografskriving og du får lite tid til å følge med på kampen.

– Kanskje fikk han ikke sett noe? Forhåpentligvis var det ingen vakter der, slik at Pep måtte skrive autografer hele tiden, lo Klopp.

– Kampen spilles nyttårsaften, og uansett hva jeg sier nå vil det ikke vinne kampen for oss. Men jeg kan kanskje si at par ting som vil gjøre det litt mer vanskelig for oss å vinne, så det er kanskje best jeg holder munn!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]