Skremmes ikke av tett kampprogram

Jordan Henderson er fornøyd med forsvarsspillet de siste ukene, og sier Liverpool-spillerne føler de kan slå hvem som helst.

23. des 2016 kl 00.10 Marius Rabben

Derbyseieren mandag kveld var Liverpools andre kamp på rad uten baklengsmål, etter å ha snublet mot Bournemouth og West Ham tidligere denne måneden.

– Forsvarte oss solid som lag

– Det var et stort pluss for oss. Vi er veldig fornøyde med hvordan vi vant på Goodison. Det er alltid godt å dra dit og plukke tre poeng, sier Liverpool-kapteinen.

– Vi forsvarte oss solid som lag, vi gjenvant ballen hurtig og vi holdt nullen. Det var litt hektisk i første omgang, en typisk derbykamp, høyt tempo og vilt. Men jeg følte vi håndterte det ganske bra.

– Prestasjonen var god, spesielt i andre omgang, hvor jeg følte vi dominerte, påpeker Henderson.

Fem dager tidligere stilte Jürgen Klopp med samme startellever i Middlesbrough, hvor gjestene hadde full kontroll og vant 3–0, mens seieren denne uka sørget for at de nå har spilt tolv ligakamper mot Everton uten å tape.

OVERTIDSSEIER:
OVERTIDSSEIER:  Kapteinen viste tydelige følelser under og etter seieren mot de blå.

– Vi har sett veldig solide ut i de par siste kampene. Det vil alltid være tøft på Goodison, så det var godt å kunne spille på den måten vi gjorde. Vi ga alt i 90 minutter, vi forsvarte oss veldig bra som lag.

Tre kamper på seks dager

Dermed beholdt laget avstanden på seks poeng opp til ligaleder Chelsea, som møter Bournemouth hjemme på Boxing Day, 26. januar, dagen før Liverpool tar imot Stoke på Anfield.

Det er rødtrøyenes første av tre ligakamper i løpet av kun seks dager, før Plymouth Argyle venter i FA-cupen søndag 8. januar.

I de tøffe kampene mot Stoke 27. desember, Manchester City 31. desember og Sunderland 2. januar bør Liverpool få med seg full pott for å henge med de blå fra London.

– Det er målet. Vi jakter på tre poeng i hver kamp fordi vi føler at vi er et bra nok lag til å slå hvem som helst. Målet er å fortsette prestasjonene og å vinne kamper. Det er viktig, og det betyr ikke noe hvilken periode på året det er, sier Henderson.

– Jeg vet folk vil si det er jul og derfor mange kamper, men ved sesongslutt har lagene spilt like mange, så det betyr ikke noe. Vi tar hver kamp som den kommer, tre poeng er målet, og så får vi ser hvordan vi ligger an når sesongen er over.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]