Spilte sammen i Origis hage

Divock Origi og Kevin De Bruyne har en lang historie sammen. Lørdag møtes de til storkamp.

31. des 2016 kl 00.08 Arve Vassbotten

Divock Origi og Kevin De Bruyne bodde like i nærheten av hverandre da de begge holdt til i Genk i Belgia. Den nåværende Manchester City-spilleren ble en inspirasjon for Origi da han vokste opp.

– Kevin er fire år eldre enn meg. Jeg så han slå igjennom på førstelaget, og han ga meg inspirasjon. Han bodde 600 meter fra meg. Jeg hadde en veldig stor hage med et mål ved huset mitt, og jeg ba han og noen andre komme over. Man kunne se ferdighetene allerede da, sier Origi til Daily Mail.

Bruker mye tid på analyse

Selv signerte Origi for Liverpool etter VM i 2014, men han ble værende i Lille et år før han begynte å trene på Melwood.

Origi har blitt langt tøffere fysisk de siste årene i Liverpool, og det er liten tvil om at han gjør alt han kan for å lykkes i klubben.

– Klopp har alltid hatt troen på meg. Jeg ser ikke så ofte tilbake, men når jeg gjør det, kan jeg se hvordan han har hjulpet meg. Han ser alltid framover, og han pusher deg alltid, sier Origi.

For å bli bedre har Origi studert både Liverpool-legender som Ian Rush, Michael Owen, Robbie Fowler, Luis Suarez og Fernando Torres, og også andre klassespisser i Europa for å lære.

Løfter vekter etter trening

– Man må være åpen for å lære av alle. Jeg analyserer mitt eget spill mye, og ser klipp på iPaden. Jeg ser også på alle spissene her. Daniel Sturridge har store avslutningsferdigheter, så det gjør at folk ikke tenker på pasningsferdighetene hans. Men det har han mye av. Han kan eliminere en forsvarsspiller og sende en spiss fri. Nesten hver gang jeg spiller med Daniel setter jeg pris på det.

– Jeg snakker ofte med manageren. Og etter trening går jeg på treningssenteret. Kroppen din trenger å være sterk i denne ligaen. Når jeg er hjemme tar jeg på meg kompresjonsstrømper, slapper av og ser en kamp. Jeg er religiøs og leser mye i bibelen. Jeg svømmer en tur i bassenget for å restituere og tar isbad, og spiser bra, sier Origi om sitt regime utenfor treningsfeltet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]