Takket nei til både Manchester United og Bayern München

Divock Origi hadde tilbud både fra Manchester United og Bayern München, men valgte til slutt Liverpool.

10. des 2016 kl 12.06 Einar Kvande

Origi takket nei til Manchester United da han var 15 år gammel, og signerte i stedet for franske Lille. Deretter, i 2014, valgte han Liverpool fremfor Bayern München.

– Jeg begynte å spille på U16-landslaget, og det var et veldig godt år for meg. Mange speidere var på døra til faren min. Jeg hørte at Manchester United ønsket å signere meg, i tillegg til noen italienske og tyske klubber, forteller Origi til Mirror.

– Jeg besøkte Lilles treningssenter, og ble overveldet over hvor bra det var. Jeg så hvordan Eden Hazard hadde vokst fra en ung spiller til en stor spiller som vant ligaen med dem, og det var noe jeg syntes var veldig fint. Lille har et godt rykte på seg når det gjelder spillerutvikling.

– Hjertet mitt fortalte meg at jeg måtte gå til Lille. Jeg husker jeg kom hjem fra skolen, og satt på kjøkkenet, og faren min spurte hva jeg ønsket å gjøre. Jeg bestemte meg for Lille.

Fasilitetene og verdiene til Liverpool ble avgjørende

For to og et halvt år siden valgte så Origi å gå til Liverpool, når han hadde tilbud fra en rekke europeiske storklubber.

– Jeg hadde en rekke tilbud. Bayern var interesserte, og alle disse storklubbene. Men jeg reiste til Liverpool og fikk se fasilitetene. Jeg brukte noen feriedager til å besøke Melwood og snakke med Brendan Rodgers.

– Da jeg kom til Liverpool visste alle navnet mitt og hvem jeg var, og de så til og med en video av meg for U15. De kjente mine kvaliteter, og jeg så verdiene til klubben. Pasninger, pressing, raske spillere – jeg skjønte med en gang at dette var stedet for meg.

– Lille ville ikke gi slipp på meg. De ønsket å finne en løsning. Jeg ønsket å slutte meg til Liverpool. Jeg ønsket spilletid, og det ble til slutt enighet om at jeg skulle være i Lille ett år til.

– Når jeg kom til Liverpool skjønte jeg fort hvor stor klubben er. Vi reiste til Malaysia, og det var veldig fint å oppleve hvordan store spillere holder seg på topp hele tiden, jobben de gjør, hvor profesjonelle de er, og hvordan spissene jobber.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]