Facts før Everton v Liverpool:Taper sjelden mot de blå, men ofte uavgjort på Goodison

Vi presenterer noen facts foran Everton v Liverpool, kl 21.00 i kveld.

19. des 2016 kl 14.15 Torbjørn Flatin

Forrige sesong

+ Det ble 1-1 i tilsvarende oppgjør forrige sesong, etter to sene scoringer i 1.omgang av Danny Ings og Romelu Lukaku. Det var samtidig den siste kampen Brendan Rogers ledet som manager for Liverpool.

+ På Anfield ble det 4-0 til de røde. Målscorere var Divock Origi, Mamadou Sakho, Daniel Sturridge og Philippe Coutinho, før Ramiro Funes Mori ble utvist etter en stygg takling av Origi.

Innbyrdes

+ I 226 kamper mellom de røde og blå har Liverpool vunnet 89 og Everton 66. Tallene er 74 mot 57 på 194 kamper i ligaen.

+ I premier League er tallene enda hyggeligere for LFC, med 20 seire, 19 uavgjorte og ni tap på Anfield og 9 triumfer, 7 poengdelinger og åtte nederlag på Goodison.

+ MEN, seks av de åtte siste derbyene har endt uavgjort, og de fire siste på Goodison.

Hattrick, selvmål og straffespark

+ Den eneste røde til å score hattrick på Goodison Park er Ian Rush, med hans klassiske fire mål i 5-0 seieren i november 1982. Det er også Liverpools største seier på andre siden av Stanley Park.

+ Den eneste fra Everton som har scoret hattrick i tilsvarende kamp er Sandy Young tilbake i 1904. Dixie Dean (1931) og Steven Gerrard (2012) er de siste på vært lag som har scoret hattrick i et Merseyside derby, begge gangene på Anfield.

+ To fra Liverpool har scoret selvmål i en ligakamp mot Everton, Neil Ruddock i 1997 og Sami Hyypiä i 2007.

+ Divock Origi vil trolig være den eneste med en liverbird på brystet som har scoret i et Merseyside-derby før og som vil være involvert i kveld, da Daniel Sturridge, Philippe Coutinho, Danny Ings og Mamadou Sakho ikke ventes å være tilgjengelige eller involvert.

+ Siden 2.verdenskrig har Everton fått sju straffespark og scoret på fem av dem. Tallene for Liverpool er 11 og seks. Leighton Baines hos Everton har scoret på 17 av 19 straffespark i Premier League.

Utvisninger

+ På 48 kamper i Premier League har det blitt delt ut 21 røde kort, hvorav 12 på de siste 23 ligamøtene mellom Liverpool og Everton.

+ De siste fra Liverpool til å bli utvist på Goodison Park i en ligakamp var Igor Biscan i april 2001, selv om Lucas ble sendt av banen i FA-Cupen i 2009. Robbie Fowler er den eneste øvrige røde som har blitt sendt i dusjen i naboens hule, i 1997.

+ Everton har fått utvist åtte spillere på sine 14 siste kamper på Goodison.


Everton gode hjemme

+ Everton har holdt buret rent i bare en av sine 12 siste ligakamper, og de har bare scoret 11 ganger på de samme 12 kampene.

+ De blå er imidlertid ubeseiret hjemme denne sesongen i ligaen, med seire mot Stoke, Middlesbrough, West Ham og Arsenal, og uavgjort mot Tottenham, Crystal Palace, Swansea og Manchester United.

(kilde: Ged Rea, Liverpoolfc.com)

Har du innspill til journalisten?
[email protected]