Klopp om James Milner:– Topp fem proffer jeg har jobbet med

Jürgen Klopp har bare lovord å si om klubbens visekaptein.

18. des 2016 kl 17.32 Lars Frøsland

James Milner har vært fast inventar etter overgangen fra Manchester City. Enkelte var i tvil om han ville figurere like ofte med Klopp bak spakene. Tyskeren har funnet plass til Milner: både sentralt på midtbanen og på kant, før han denne sesongen har vært venstreback.

STRAFFETAKER:
STRAFFETAKER:  Milner er Liverpools faste straffetaker. Så langt har han full pott.

Klopp er mildt sagt en stor beundrer av sin visekaptein:

Han har hatt en veldig imponerende karriere og han har fortsatt lenge igjen. Han har utvilsomt fem-seks gode år igjen, uttaler Klopp til Liverpool Echo.

Klopp har jobbet med mange dyktige spillere, og han rangerer Milner som en av de mest profesjonelle:

Han er definitivt blant de topp fem mest profesjonelle jeg har jobbet med. Jeg har vært heldig å jobbe med mange glimrende spillere, men Milner er hundre prosent topp fem i den kategorien. Ja, han er den perfekte profesjonelle spilleren.

Fra midtbane til venstreback

– Fra utsiden ser det vanskelig ut å skifte posisjon. Fra ving til sentral midtbane til sideback. Men James er fotball-smart og har gode instinkter, i tillegg til å være hurtig. Det sier mye om kvalitetene hans!

– Vi ønsket ikke å gjøre ham til en venstreback, vi ønsker kun å ha en spiller der som kunne påvirke kampen fra den posisjonen. Derfor tenkte jeg at dette kunne være en god idé. Milner var åpen for forslaget, noe som ikke overrasket meg.

Ikke en kjedelig person

Klopp tilbakeviser også at Milner har likheter til parodikontoen Boring Milner, som høster stor oppmerksomhet på sosiale medier:

– Jeg hørte om dette, men det kunne ikke vært lengre unna sannheten. Han er en skikkelig engelsk proff, men humor og en «stor munn». Han er en veldig morsom person, så jeg aner ikke hvor dét kom fra. Men han har kanskje hatt den samme sveisen siden han var i Leeds, spøker Klopp.

Klopp sier han tenkte at dette var en lur signering da han hørte at Liverpool hadde skaffet seg Milner.

– Jeg kjenner Milner. Han vil alltid spille. Kanskje ikke det var tilfellet i Manchester City, da ga det mening å dra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]