Tror motstandere frykter Anfield

Liverpool har ennå ikke tapt hjemme denne sesongen. Det sørger for høy selvtillit blant spillerne.

29. des 2016 kl 09.31 Marius Rabben

– Jeg synes Anfield er et fort, sier Gini Wijnaldum, ifølge Liverpool Echo.

De røde har ikke tapt etter ordinær tid på eget gress siden Stoke holdt på ledelsen gjennom ekstraomgangene foran The Kop i ligacup-semifinalen i januar. Liverpool vant imidlertid den påfølgende straffekonkurransen.

Lærer raskt

Siden har laget spilt 24 hjemmekamper, alle turneringer inkludert, uten nederlag. I avslutningen på kalenderåret 2016 venter Pep Guardiola sitt Manchester City.

– Alle lag i Premier League er mer selvsikre hjemme. Sånn er det. Måten vi spiller og scorer mål på i hjemmekampene våre, tror jeg skremmer motstanderne, fortsetter Wijnaldum.

GODE HJEMME:
GODE HJEMME:  Liverpool har seks seire og to uavgjort på åtte hjemmekamper i ligaen denne sesongen. Med 25 mål har ingen scoret mer på eget gress.

– Det jeg ser nå, er at vi har høy selvtillit. Vi lærer raskt og tilpasser oss situasjoner som oppstår i kampene. Vi slapp inn først mot Stoke, men vi opprettholdt fokuset. Vi visste vi kunne score. Det er alltid godt å vinne før en storkamp, for da går man inn til den med mer selvtillit.

Hittil har Liverpool, med 45 mål, scoret seks mål mer enn noen andre i ligaen. Det er også mer enn lag som Barcelona, Real Madrid og Bayern München.

Ikke avhengig av én

Wijnaldum, som har vært på banen i 17 av 18 runder, mener variasjonen på målscorere viser seg viktig. Alle turneringer inkludert har 14 forskjellige Liverpool-spillere scoret denne sesongen.

– Jeg spilte på et PSV-lag som også hadde mange angrepsspillere, men dette er Premier League, og dette laget er bedre. 45 mål er mye, men vi har mange spillere som kan score og vinne kamper for oss, sier nederlenderen.

– Det er en bra ting fordi dersom vi avhenger av én person, kan det bli et problem ved at hvis ikke den personen scorer, så vinner man ikke kamper.

De lyseblå gjestene på nyttårsaften står med 39 nettkjenninger på 18 ligakamper, og ligger bare poenget bak de røde.

– City har også et bra angrep og gode spillere på benken som kan komme inn og score. Jeg tror ikke forskjellen på lagene er stor, forteller Wijnaldum.

Agüero tilbake

Mot Liverpool får Manchester City tilbake Sergio Agüero, som har vært ute med karantene siden utvisningen mot Chelsea i begynnelsen av måneden.

RETURNERER:
RETURNERER:  City-toppscorer Sergio Agüero fikk fire kampers karantene etter det røde kortet mot Chelsea. Nå er han tilbake.

Etihad-klubben har faktisk ikke vunnet på Anfield siden Nicolas Anelka scoret to ganger etter pause og sørget for 1–2 i mai 2003.

– Det er to lag som ønsker å angripe og score, så det blir en interessant kamp. Agüero er selvsagt en herlig spiller. Han kan vinne kampen på egen hånd for Manchester City, så han er en av truslene vi må håndtere.

– Men det er ikke bare Agüero. Man må også stoppe (Kevin) De Bruyne, (David) Silva, (Raheem) Sterling og så videre. Vi har begge spillere som kan avgjøre kampen, påpeker Wijnaldum.

– Sesongen er lang. Man kan ikke kontrollere andre ting, og flere kamper kommer etter Manchester City. Chelsea kan få en dårlig periode og miste poeng, men det er aldri sikkert. Vi må bare fortsette.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]