Tror på rød gullkamp

Chelseas storform kommer ikke til å vare ut sesongen, forteller Didi Hamann, som mener Liverpool har en gullmulighet hvis de vinner på dårlige dager.

22. des 2016 kl 18.47 Marius Rabben

Med presset på seg etter tre poeng til både Chelsea og Manchester City i helga, sikret rødtrøyene seieren på tampen av det dramatiske lokaloppgjøret mandag kveld.

Didi Hamann tror utfallet kan spille en sentral rolle på tampen av sesongen hvis Liverpool makter å luke bort poengtap i kamper hvor ikke alt stemmer.

– Må lære seg å vinne på dårlige dager

«Tre poeng i Merseyside-derbyet er alltid viktig – men å skaffe dem på overtid vil klubben et enormt moralsk løft», skriver tyskeren på sin blogg. «Liverpool er nødt til å vinne disse jevnspilte kampene, og Sadio Manés scoring kan bli et avgjørende øyeblikk i mai.»

DERBYSEIER:
DERBYSEIER:  Det var brede smil å spore etter Manés sene nettkjenning mot Everton på Goodison Park.

Seieren var Liverpools andre etter ett poeng på de to første kampene i desember.

«De har mistet poeng mot Bournemouth og West Ham, og hvis de ønsker å være med i tittelkampen, er dette kamper som må vinnes. Jürgen Klopps lag må lære seg hvordan de kan vinne selv når de ikke fyrer på alle sylindere.»

Merseyside-klubben, nummer to i Premier League, er seks poeng bak Chelsea, som nå har elleve strake seiere i ligaen. Hamann tror det er mulig å ta igjen Antonio Contes mannskap.

– Chelsea vinner ikke de neste elleve

«Conte har forandret litt på formasjonen, og siden har de reist av gårde. Man må gi dem skryt for den rekken med kamper, for de har vært fantastiske. Men de er ikke er ferdig produkt, og de er ikke uslåelige.»

«Chelsea kommer ikke til å vinne de neste elleve kampene på rappen, det er helt klart. Hvis Liverpool klarer å få til en god rekke med kamper og holde seg i nærheten, har de en mulighet utover i sesongen», skriver Hamann, som kom på andreplass med de røde i Premier League i 2001–2002-sesongen.

«Conte er en klassemanager, og Chelsea spiller noe av den beste fotballen i ligaen, men dette er absolutt ikke avgjort. Det vil komme mange flere overraskelser i 2017.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]