– Vi må være aggressive og smarte

Foran sitt første derby på Goodison Park er Dejan Lovren forberedt på en intensiv batalje mot Belgia-spissen Romelu Lukaku.

16. des 2016 kl 20.40 Marius Rabben

I likhet med Everton-manager Ronald Koeman legger Dejan Lovren vekt på at det emosjonelle må kontrolleres mer enn normalt hvis poengene skal vinnes mandag kveld.

Tidligere har Lovren vunnet og spilt uavgjort mot Everton hjemme på Anfield, men han har måttet se oppgjørene på Goodison fra sidelinja. Nå forventes kroaten en startplass.

Må beholde roen

– I et derby må man nok være litt mer påskrudd og aggressiv. Vi er nødt til å være aggressive, men vi må spille smart, ikke gjøre en dum takling og bli utvist i første minutt, siteres han av Liverpool Echo.

– Det kan bli vanskelig de 10–15 første minuttene, men etter det vil vi vise oss fra vår side. Når vi har ballen, må vi være rolige. Ønsker man å vinne, må man spille fotball.

Begge lag vant «generalprøven» sin i midtukerunden, mot henholdsvis Arsenal og Middlesbrough.

– Everton hadde en bra seier mot Arsenal, og de har gode individuelle kvaliteter. Jeg vil ikke si at vi er i bedre form, men når en ser på våre spillere, har vi kvalitet nok til å score når vi ønsker, sier Lovren.

– Vi kommer til mange sjanser i løpet av kampene. Vi er det mest kreative laget i Premier League med så mange muligheter.

– Utfordrende grunnet intensiteten og publikum

I sin første sesong på Merseyside var Lovren benket under kampen på Goodison, mens han i fjor høst var ute grunnet en ankelskade.

– Det er alltid en spesiell kamp mot Everton. Min statistikk mot dem er positiv, men jeg har ikke vært der (på Goodison) med Liverpool før, så dette blir min første gang. Det blir en glede å spille i dette oppgjøret. Det er tøffe kamper, men vi har hatt noen bra resultater mot dem tidligere.

– Det kommer til å bli en ganske vrien utfordring på grunn av intensiteten i kampen og publikum. Men vi må tenke positivt og være klare til å prestere fra første til siste minutt.

27-åringen kommer til å måtte bryne seg på store, sterke Romelu Lukaku, som står med ni scoringer og tre assists i Premier League så langt.

MOT LUKAKU:
MOT LUKAKU:  Lovren er forberedt på en tøff duell mot Evertons toppscorer på Goodison Park. Her fra 1–1-kampen på Anfield i 2014.

– Blant de beste i ligaen

– De har noen toppspillere, og Lukaku er blant dem, forteller Lovren.

– Han har bevist gjennom flere år i Premier League at han er en av de beste angriperne i ligaen. Det blir en tøff utfordring, men jeg er klar. Vi er alle klare for å kjempe.

At Liverpool nå innehar andreplassen i ligaen, bidrar ikke til mer press, mener Lovren, fordi spillerne tenker «kamp for kamp».

– Vi liker ikke å se på hvem som er foran eller bak oss; vi fokuserer bare på oss selv. I de to siste kampene før Middlesbrough fikk vi ikke resultatene vi ønsket, men i fotball kan ting endre seg fort.

Mange kamper i vente

– Bare fordi en klubb er på topp 1. desember eller 1. januar, betyr ikke at de vil være der ved sesongslutt. Vi må bare holde det gående og fortsette å spille. Vi er nødt til å tro på oss selv.

– Selv når vi har hatt svake resultater, har vi spilt veldig bra. Tidligere spilte vi dårlig da vi fikk svake resultater. Vi ønsker å vinne enhver kamp. Noen ganger er det ikke mulig fordi man har uflaks, men tilnærmingen vår til alle kamper er veldig seriøs.

– Vi har mange kamper i vente i løpet av en kort periode. Det er viktig at vi alle er tilgjengelige, ettersom det er vanskelig når mange befinner seg på behandlingsrommet. Vi tar kamp for kamp, og vi er fullt konsentrerte på Everton.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]