Bestemte seg for Klavan forrige sesong

Jürgen Klopp er storfornøyd med signeringen av Ragnar Klavan, og sier de røde «slo noen store klubber» for å hente ham.

20. jul 2016 kl 18.43 Marius Rabben

Onsdag ble den estlandske landslagskapteinen bekreftet som Liverpool-spiller etter en overgang verdt 4,2 millioner pund fra tyske Augsburg.

– Jeg har på nært hold sett hvor gode prestasjoner han har hatt i Tyskland de tre siste sesongene, sier sjefen til klubbens nettsider.

Klavan, som fikk to kamper på lån i Vålerenga som tenåring, er Klopps femte signering som Liverpool-manager. Han pekte ut 30-åringen allerede før sommervinduet.

– På tampen av forrige sesong visste jeg at hvis vi bestemte oss for å hente inn noen i denne posisjonen, så var han den jeg ønsket, sier Klopp.

– Nå er jeg veldig fornøyd med alternativene vi har på stopperplassen.

Klavan kommer inn i en periode hvor både Mamadou Sakho og Joe Gomez er ute med akillesskader, og sammen med Tiago Ilori, som skal til OL, mister de ligastarten.

– Han har riktig mentalitet

Liverpools manager skryter spesielt av Klavans intelligens i forsvarsarbeidet og egenskapene med ballen, og sier han gir laget ekstra balanse i bakerst fordi han er venstrebent.

– Jeg vet at han ikke bare er en veldig god spiller, men at han også har den type mentalitet og personlighet som gjør at han kommer hit for å kjempe og vinne, sier Klopp.

Klopp så mye av spilleren under forberedelsene til Augsburg-kampene i vinter. Han husker også Klavan godt fra tiden i Tyskland.

– Sist han spilte mot oss i Dortmund, hadde de ti mann. Og han forsvarte seg veldig bra og hjalp dem til å holde nullen og vinne kampen, forklarer manageren.

– Han har hatt noen muligheter til å dra til store klubber, men viste lojalitet overfor Augsburg. Og nå har vi slått noen store lag for å få ham hit. Jeg mener han har tatt en glimrende avgjørelse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]