– Drømmen gikk i oppfyllelse

I sin første opptreden for klubben markerte Marko Grujic seg med nettkjenning og oppløftende spill.

13. jul 2016 kl 22.58 Marius Rabben

Grujic, som nylig fikk innvilget arbeidstillatelsen, sørget for åpningsmålet i treningskampen mot Fleetwood Town onsdag kveld. Liverpool vant til slutt 5–0.

– Jeg er så stolt av laget, av lagkameratene, og å få sjansen til å spille for denne klubben, sier 20-åringen i et intervju vist på LFCTV etter kampen.

Den store midtbanespilleren plasserte seg smart i boksen og mottok et innlegg av Alberto Moreno etter et drøyt kvarter. Bestemt la serberen ballen til rette og hamret inn 1–0 på Highbury Stadium.

– Veldig fornøyd og stolt

I forkant hadde offensive Grujic skaffet et straffespark som Danny Ings brant.

Selv er han ydmyk når han reflekterer over sin første kamp i Liverpool-trøye.

– Jeg scoret mål, og drømmen min gikk i oppfyllelse. Jeg er veldig fornøyd og stolt, sier han.

– Da jeg kom hit, ønsket jeg bare å være med disse gutta. Nå ga trener meg sjansen til å spille fra start, så jeg er veldig glad for å score, legger unggutten til.

Ungguttene var sentrale

Sammen med resten av laget ble Grujic som planlagt byttet ut foran 2. omgang. Etter pause viste 16-årige Ben Woodburn seg frem med scoring og assist, og Ryan Kent (19) vartet opp med to målgivende pasninger.

TALENTENE STO FREM:
TALENTENE STO FREM:  16 år gamle Woodburn (til høyre) scoret og vartet opp med assist mot Fleetwood Town. Kent (nummer 40) slo to målgivende pasninger – blant annet til nettopp Woodburn. Foto: Propaganda

Den første var til Woodburn, som bredsidet inn 2–0 etter 52 minutter, før Lucas Leiva ble spilt fri og kunne trille inn det tredje et drøyt kvarter senere. Roberto Firmino avsluttet kvelden med to fulltreffere – den siste på pasning fra Woodburn på tampen.

Grujic sier til LFCTV at han er blitt tatt godt imot på Merseyside, og at han ser frem til fortsettelsen på sesongoppkjøringen, hvor Liverpool senere skal møte storlag i USA – før Barcelona venter på Wembley i august.

– Alt har vært perfekt fra starten av. Spillerne er veldig hyggelige. Jeg tilbringer tid med Lazar (Markovic) og Dejan (Lovren), og de har hjulpet meg veldig mye, så jeg er fornøyd, forklarer Grujic.

Neste treningskamp for Liverpool er mot Wigan kommende søndag klokka 17.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]