Dropper OL for Premier League

Loris Karius ofrer en plass i OL for å kjempe seg til å bli Liverpools førstevalg mellom stengene ved sesongstart.

13. jul 2016 kl 23.55 Marius Rabben

– Jeg pratet med manageren, og vi sa det ikke er fornuftig for meg å dra til OL ettersom jeg ville mistet de to første ligakampene av sesongen. Og jeg ønsker selvfølgelig å spille i dem, sier sisteskansen, ifølge Telegraph.

Tyskeren, som startet i onsdagens seier over Fleetwood Town, påpeker at avgjørelsen var noe både han selv og Jürgen Klopp er enige i.

– Først snakket jeg med Jürgen, så snakket vi med de tyskerne som ønsket at jeg skulle dra. Prioriteten er klubben. Det er viktigere at jeg er tilgjengelig ved starten av sesongen.

En eventuell deltakelse i OL ville på mange måter gitt Simon Mignolet en gratisplass i buret. Klopp har ikke uttalt seg offentlig om Karius er hentet inn for å erstatte belgieren, men 23-åringen har tro på egne kvaliteter og håper han står mot Arsenal i ligaåpningen.

– Jeg ville ikke komme hit for å sitte på benken. Jeg gir ingen mening for min del. Jeg er ikke en keeper som ikke har vist mine ferdigheter. Jeg vet jeg er en god målvakt, og det har jeg vist. Jeg kunne blitt værende i Mainz og spilt der, sier han.

– Hvis jeg ikke var sikker på at jeg kunne komme hit og spille her denne sesongen, ville jeg ikke dratt.

– Selvfølgelig vet jeg at en klubb som dette har mer konkurranse. Det er en større klubb, og bedre spillere betyr større konkurranse. Men jeg frykter ingenting. Hvis jeg gjorde det, ville jeg ikke vært der. Jeg har en god følelse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]