Droppet ferien for å trene

I forrige uke spilte han i U19-EM. Nå trener Sheyi Ojo med Liverpool, og han har allerede vært i aksjon i USA.

29. jul 2016 kl 23.41 Marius Rabben

– Det har vært hektisk, erkjenner 19-åringen overfor Liverpool Echo.

Jürgen Klopp spurte Ojo om han ønsket en periode med ferie etter å ha røket ut av semifinalen i U19-EM torsdag i forrige uke, men unggutten dro isteden rett til treningsleiren i California.

– Jeg var lysten på å være her borte. Jeg ønsket å være en del av dette. Jeg bryr meg ikke så mye om en ferie, sier Ojo.

Det har vært et spesielt år for tenåringen, som ble hentet fra MK Dons’ akademi tilbake i 2011. Ojo fikk A-lagsdebuten 8. januar i år, like etter å ha blitt hentet tilbake fra utlån i Wolves, og scoret sitt første mål bare tolv dager senere.

– Det beste for utviklingen

I løpet av vårsesongen noterte han seg for elleve Liverpool-kamper, hvorav åtte i Premier League. Etter ligaavslutningen jobbet han hardt for å bli klar til U19-EM.

HEKTISK SOMMER:
HEKTISK SOMMER:  Ojo sier han føler seg i god form etter å ha spilt landslagsfotball og avslått ferie i sommer. Foto: Propaganda

– Det lønnet seg. Europamesterskapet var en glimrende opplevelse, og jeg føler at jeg er i form nå. Å være her ute, er definitivt det beste for utviklingen min, forteller han.

Ojo ankom Liverpools base på Stanford-universitet kort tid etter EM-exiten mot Italia i Tyskland, og var på banen igjen da de røde tapte for Chelsea på Rose Bowl natt til torsdag norsk tid.

Tenåringen var blant de mange spillerne som ble byttet inn etter 64 minutter, og han er aktuell for spill igjen når Liverpool møter AC Milan i Santa Clara natt til søndag.

– Det har vært godt å komme tilbake til laget. Nå ønsker jeg bare å gi på videre, sier Ojo.

Vil imponere sjefen

Den dribleglade unggutten ser stolt tilbake på forrige sesong, hvor han peker ut sin første ligastart – mot Stoke hjemme – som det største høydepunktet, men påpeker at han fortsatt må utvikle seg.

PÅ ANFIELD:
PÅ ANFIELD:  Ojo trekker frem møtet med Stoke, der han startet for første gang i ligaen, som høydepunktet hittil.

Selv om han bare fikk én omgang i oppgjøret på Anfield, markerte Ojo seg med en lekker assist til Daniel Sturridge, etter å ha rundet Xherdan Shaqiri på kanten.

– Det kunne gått bedre, men jeg lærte mye av det. Jeg tror det hjalp meg videre.

Det er mange gode spillere i denne troppen. Det viser bare at klubben beveger seg i riktig retning, og jeg er glad for å være en del av det.Sheyi Ojo

Nå er Ojo med på sin andre pre-season-tur med Liverpools førstelag. I fjor gikk turen til Asia og Australia.

– Det føles annerledes på denne turen. Jeg er bare ivrig etter å komme på banen og forsøke å imponere manageren og alle tilknyttet Liverpool, sier han.

– Jeg var fornøyd med å komme inn mot Chelsea, og ser nå frem mot Milan-kampen. Det er mange gode spillere i denne troppen. Det viser bare at klubben beveger seg i riktig retning, og jeg er glad for å være en del av det.

– Må ta vare på sjansene mine

Kjøpene av spillere som Georginio Wijnaldum og Sadio Mané hever konkurransen om plassene betraktelig for Ojo, men 19-åringen er mer enn forberedt på å kjempe.

SELVKRITISK:
SELVKRITISK:  Ojo legger mye press på seg selv og håper han tar nye steg kommende sesong. Foto: Propaganda

– Jeg skal bare holde fokus og fortsette å jobbe hardt. Jeg ønsker å få så mange minutter som mulig i treningskampene, slik at jeg kan prøve å vise at jeg bør være i og rundt troppen når Premier League begynner.

– Jeg ønsker å sette preg på hver eneste kamp. Jeg må forsikre meg om at når jeg får sjanser, så må jeg ta vare på dem, sier han.

Ojo legger mye press på seg selv og er sin største kritiker. Men han forsøker samtidig å kose seg på banen – i likhet med sitt største idol, Ronaldinho.

– Han spilte alltid med et smil om munnen. Han var så rolig med ballen. Noen av triksene hans og måten han spilte på ... han var så elegant. Jeg nøt virkelig å se ham spille.

– Jeg tror på meg selv

– Jeg har lyst på så mye ballkontakt som mulig. Jeg liker å spille fotball. Uansett hvilken arena vi er på, uansett hvor mange fans som er der, forandrer ikke det seg, sier Ojo.

– Jeg legger press på meg selv fordi jeg tror på meg selv. Jeg er alltid kritisk overfor meg selv.

– Denne sesongen kan jeg forhåpentlig virkelig vise hva jeg er kapabel til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]