– Enkel avgjørelse å velge Liverpool

Han tok farvel med klubben han kom til som åtteåring. Nå vil Joël Matip gjøre «hva som helst» for å oppnå suksess på Anfield.

3. jul 2016 kl 22.08 Marius Rabben

Allerede i februar bekreftet de røde at 24-åringen skulle slutte seg til klubben etter at kontrakten med Schalke løp ut i sommer.

Matip legger ikke skjul på at tankene om Premier League ofte var til stede under vårsesongen, men det hindret ikke forsvareren i å imponere nok til at blant andre Who Scored inkluderte ham på årets lag i Bundesliga.

Debuterte mot Bayern

– Det har alltid vært i bakhodet, men forrige sesong fokuserte jeg på Schalke som vanlig, forklarer Matip til klubbens nettsider.

– Men det var stadig i tankene, og jeg var glad for å kunne dra til Liverpool i sommer.

Det er 16 år siden tyskkameruneren ble oppdaget og hentet av Schalke, etter at han hadde spilt for Bochum i hjembyen. Som tenåring fikk han Bundesliga-debuten sin i 2009, og det var ingen ringere enn Bayern München på motsatt halvdel.

Den tyske storklubben tok som ventet ledelsen i oppgjøret, men Schalke utliknet før pause og fikk med seg ett poeng hjem. Målscorer? Joël Matip.

FRA BLÅTT TIL RØDT:
FRA BLÅTT TIL RØDT:  Den nå 24 år gamle Matip har spilt for Schalke siden han var 8. Foto: Propaganda

Gjennom ytterligere sju år spilte Matip seg til fast plass på laget og vant den tyske cupen og supercupen. Han har blitt brukt i flere posisjoner – stopper, back, defensiv midtbane – og fått 27 landskamper for Kamerun.

– Det var litt trist å dra fra Schalke, men jeg var samtidig veldig glad og spent for å dra til Liverpool, forteller Matip videre.

– Jeg spilte for Schalke i lang tid. Å velge Liverpool var en enkel avgjørelse, men å forlate Schalke var tøft. Det var ikke vanskelig å bestemme seg for å dra til Liverpool, eller å skulle velge Liverpool. Det var enkelt, påpeker han.

– Blir en spesiell følelse

Matip har sett mye på Premier League tidligere, og etter at ryktene om Liverpool dukket opp sent i fjor, fulgte han laget enda nærmere ut sesongen.

Stemningen under den dramatiske Europaliga-kampen mot Borussia Dortmund i vår er noe 24-åringen håper han selv får oppleve.

32 PÅ RYGGEN:
32 PÅ RYGGEN:  Matip har fått overta draktnummeret til Cameron Brannagan. Foto: Liverpool FC

– Jeg så kampen. Det var fantastisk! Det talte for seg selv. Det var et spesifikt eksempel på Liverpool. Jeg var glad for at jeg kan være en del av dette selv neste sesong.

– Jeg gleder meg veldig til å spille på Anfield. Det blir en spesiell følelse. Jeg kan ikke vente med å komme ned Anfield Road og gå inn på stadion, forteller Matip.

Fansen var en del av pakken som fristet midtstopperen nordover. Sammen med en tysk sjef i Jürgen Klopp og klubben som helhet gjentar Matip at overgangen var en enkel avgjørelse.

Glad for å spille under Klopp

Manageren og Matip fikk først øye på hverandre da duoen jobbet i Tyskland samtidig. Da den ferske Liverpool-spilleren debuterte i 2009, var Klopp i Dortmund.

– Han er en strålende trener. Lagene hans snakker for seg selv. Jeg er glad jeg nå kan trene og spille under ham.

– Hva har manageren sagt til deg om Liverpool?

– Han har fortalt at jeg må utvikle meg og jobbe med meg selv, men hvis gjør jeg det, kan jeg spille en god rolle i dette laget.

Den første treningen med klubben fant sted på Melwood lørdag. I tillegg til Matip var Sadio Mané, Marko Grujic og Loris Karius blant de 26 spillerne i aksjon. Hardkjøret som venter laget denne måneden, skremmer ikke den 195 centimeter høye stopperkjempen.

– Det tilhører jobben vår. Det er ikke den beste delen, men det er nødvendig for å spille bra og være i form til sesongen, så jeg liker det, sier han.

– Jeg kommer til å gjøre hva som helst for å være suksessfull.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]