Gjensyn med Suso i USA

I natt fortsetter Liverpool sin oppkjøring med kamp nummer seks for sommeren. Ingen ringere enn AC Milan er motstander.

30. jul 2016 kl 21.18 Marius Rabben

Etter tap i den første kampen på amerikansk jord, 0–1 mot Chelsea, jakter de røde på sin første seier i International Champions Cup klokka 04.05 natt til søndag.

Wijnaldum og Sturridge starter

Liverpool-fansen vil få se nysigneringen Gini Wijnaldum i startelleveren, og Jürgen Klopp bekreftet nylig at spillerne som fikk en halvtime mot Chelsea, kan vente seg flere minutter i natt.

Det åpner for opp for blant andre Jordan Henderson, men oppgjøret kommer trolig for tidlig for Emre Can, som returnerte fra ferie onsdag.

Marko Grujic er ikke med grunnet smellen han fikk i hodet mot Chelsea, og Loris Karius har forlatt USA etter røntgenbilder påviste brudd i hånda fra samme kamp.

Det er imidlertid sannsynlig at Nathaniel Clyne, som sto over Chelsea-møtet med en stram hamstring, kommer tilbake i aksjon, og Daniel Sturridge starter på topp, melder engelsk presse.

STARTER:
STARTER:  Sturridge blir å finne i startelleveren sammen med blant andre Gini Wijnaldum, ifølge engelsk presse. Det blir spissens første minutter etter ferien. Foto: Propaganda

Møter gamle kjente

På motsatt halvdel kommer AC Milan, med ny manager i Vincenzo Montella, fra en målrik og underholdende straffeseier over Bayern München i Chicago.

Kampen endte 3–3 etter mål av M’Baye Niang, Andrea Bertolacci og Juraj Kucka for italienerne, og den påfølgende straffekonkurransen vant Milano-klubben 5–3.

Nattens oppgjør på Levi’s Stadium i California byr på et gjensyn med de tidligere Liverpool-spillerne Suso og Gabriel Paletta.

«En veldig spesiell kamp for meg i kveld», tvitrer Suso. «Første kamp mot mitt tidligere lag etter at jeg forlot klubben og mange venner.»

22-åringen fra Spania, med ett mål på 21 opptredener for de røde, ble solgt til Serie A-klubben i januar i fjor.

Paletta spilte for Liverpool i én sesong, fra sommeren 2006 til 2007. Den argentinske midtstopperen fikk bare åtte kamper, men scoret én gang.

Spilt tre kamper færre enn Liverpool

Milan har til forskjell fra Liverpool bare spilt to kamper før kveldens batalje. Før seieren over Bayern ble Bordeaux slått 2–1 i Frankrike, og nevnte Suso scoret begge målene før pause.

Klopps lag, som stiller i sine nye tredjedrakter, vant alle sine fire kamper mot lag fra lavere divisjoner uten å slippe inn før turen til USA.

Kun to ganger tidligere har Liverpool og Milan møtt hverandre i en tellende kamp, og begge var i Champions League-finalen, men det er samtidig bare to år siden sist de møtte hverandre under pre-season.

Slo Milan i USA forrige gang

På Bank of America Stadium i august 2014 vant merseysiderne 2–0 etter nettkjenninger av Joe Allen og Suso. Det er for øvrig bare tre av spillerne i den startelleveren som fortsatt befinner seg i klubben: Simon Mignolet, Lucas Leiva og Jordan Henderson.

STARTET I FORRIGE MØTE MED MILAN:
STARTET I FORRIGE MØTE MED MILAN:  Henderson var på banen da Liverpool vant 2–0 over AC Milan i USA for to år siden. Foto: Propaganda

Sju år tidligere vant italienerne som kjent Champions League på bekostning av de røde i Athen, mens det to år tidligere var betraktelig mer å juble for i Istanbul.

En rød 2–1-seier over Milan på Santiago Bernabéu i Madrid sommeren 2002 var det første møtet mellom storklubbene i historien.

Nattens kamp, med avspark klokka 04.05 norsk tid, vises direkte på Eurosport Norge. Liverpool.no følger som vanlig oppgjøret med fortløpende oppdateringer, bilder og reaksjoner.

Oppdateringer rett til mobilen

Er du bortreist eller ikke kan følge kampen, kan du få SMS-varsler for lagoppstilling, scoringer og resultat fra Supporterklubben.

Slik gjør du det: Send tekstmeldingenLFC LIVE STARTtil 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Du kan når som helst koble deg fra tjenesten ved å sende meldingen LFC LIVE STOPP til 2077.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]